Σοβαρά προβλήματα υγείας για τον Μητροπολίτη Πέτρας – Νοσηλεύεται στην Αθήνα

Loading...


«Να λέτε σε όλους, ότι τους αγαπώ πολύ»

Το CRETALIVE είχε ενημερώσει για το θέμα υγείας ενός κρήτα μητροπολίτη , αλλά δεν ήθελε να δώσει περαιτέρω στοιχεία για ευνόητους λόγους. Ωστόσο, βγήκε από το Λασίθι ότι τον τελευταίο καιρό, ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Βρίσκεται στην Αθήνα για θεραπεία και οι γιατροί τον διαβεβαιώνουν ότι η κατάσταση του εξελίσσεται καλά. 

Επικοινωνούμε καθημερινά από τα γραφεία της Μητροπόλεως και πιστεύομε ότι όλα θα καταλήξουν σε αίσιο τέλος. Έχομε εμπιστοσύνη στην Επιστήμη, προσευχόμαστε στο Θεό και περιμένομε το θαύμα όπως αναφέρει το anatolh.com.

Και τονίζει: «Τον ενημερώνομε συνέχεια για την αγάπη των ανθρώπων, για το ενδιαφέρον τους, για τις προσευχές τους. Σήμερα πήραμε ένα γράμμα και μεταξύ άλλων γράφει: «Να λέτε σε όλους, ότι τους αγαπώ πολύ. Τώρα είμαι περισσότερο κοντά τους και πιο κοντά στο Θεό. Πόσο με αγαπά ο Θεός! Με το Χριστό τα πάντα υπομένεις και για όλους υπάρχει ανάσταση». Πραγματικά, η μεγαλύτερη δύναμη της ψυχής του, ήταν και είναι η αγάπη. Η αγάπη του Χριστού. Μ’ αυτή την αγάπη, αγαπούσε και αγαπά τον κόσμο.

Είναι αλήθεια, ότι η ασθένεια του Μητροπολίτη μας, μάς στενοχώρησε πολύ. Είμαστε άνθρωποι και οι ανθρώπινοι δεσμοί συγγένειας και φιλίας είναι πανίσχυροι. Οι πνευματικοί δεσμοί είναι ακόμη πιο δυνατοί κι όταν έχουν σχέση με το Θεό, είναι ακατάλυτοι. Πονούμε για τον Μητροπολίτη μας, γιατί τον αγαπούμε και μας αγαπά. Μα πιο πολύ πονούμε, γιατί τον έχει ανάγκη η τοπική μας Εκκλησία και η Εκκλησία της Κρήτης. Ήθελε να προβάλλεται η Εκκλησία. Να μην κατηγορείται η Εκκλησία.

Αγαπούσε πάντα πολύ το Χριστό και πολύ την Παναγία. Η Παναγία -όπως έλεγε – υπήρξε«η μεγάλη της ζωής του χαρά, η μεγάλη της ζωής του αγάπη». Πιστεύομε ότι θα τον βοηθήσει.

Τώρα λέει: «Όποιο είναι το θέλημα του Θεού! Ό,τι θέλει ο Θεός!». Κι εμείς το πιστεύομε αυτό, αλλά παρακαλούμε το Θεό, να τον αφήσει στην Εκκλησία Του «επί της γης». Έχομε την ελπίδα, ότι θα γίνει τελείως καλά και θα επιστρέψει σύντομα στη Μητρόπολή του. Κάποιου απλού ανθρώπου, θα ακούσει την προσευχή ο Θεός.

Εκείνο που θέλω να πω στον κόσμο, που τόσο πολύ τον αγαπά και ρωτά για την υγεία του, είναι να προσεύχεται. Η προσευχή είναι η μεγαλύτερη δύναμη. Οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν με πολλή ευγένεια και πολλή αγάπη. Εκείνος υπομένει και προσεύχεται. Όπως πάντα, έτσι και τώρα. Συνεπής στην πίστη του και στην αρχιεροσύνη του. Εμείς πιστεύομε στη χάρη και στην ευσπλαχνία του Θεού.

Μνήσθητι Κύριε, υπέρ υγείας και ιάσεως, Νεκταρίου Αρχιερέως.

Πρωτ. Γεωργιος Ατσαλακης»Ετικέτες