Σε κλίμα συγκίνησης η παράδοση της Δίζωνης Ιεράς Εικόνας στην Ι.Μ. Πετρίλου

Loading...


Μέσα σε κλίμα συναισθηματικά φορτισμένο έγινε η παράδοση-παραλαβή της Δίζωνης Ιεράς εικόνος της Ιεράς Μονής Πετρίλου.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών όπου η Ιερά εικόνα φυλασσόταν προσωρινά, κατά την τελετή παρέστησαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετριλίων Πανασιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Θεόκλητος, η διευθύντρια της 19ης εφορίας βυζαντινών αρχαιοτήτων κ. Κρυστάλλω Μαντζανά.

Η ιερά εικόνα είχε κλαπεί από την Μονή το 2006 όταν αυτή ήταν ακόμη ακατοίκητη και μετά από συντονισμένες προσπάθειες βρέθηκε σε οίκο δημοπρασίας στο Λονδίνο. Μετά από αίτημα της Ιεράς Μονής η εικόνα θα επιστρέψει στον τόπο της, όπως ανέφερε ό καθηγούμενος είναι μία ξεχωριστεί μέρα όχι μόνο για την Ιστορία της Μονής αλλά και όλη την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων ότι ένα Κειμήλιο επιστρέφει πίσω στον τόπο του και αυτό το δείχνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ.Τιμοθέου, ο οποίος ενδιαφέρθηκε προσωπικά λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Τέλος ευχαρίστησε όλους για την Συνεργασία.

Η Ιερά εικόνα με την συνοδεία αστυνομικής δύναμης θα φτάσει την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 4:00 μ.μ. στην Ιερά Μονή όπου και θα γίνει επίσημη υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κ.κ. Τιμόθεο στην είσοδο της Ιεράς Μονής παρουσία κλήρου, αρχόντων και λαού του τόπου. Όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μονή μετά την υποδοχή θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία και στην συνέχεια Ιερά παράκληση προς την Παναγία. Στις 9:00 μ.μ. μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα τελεστεί Ιερά αγρυπνία.Ετικέτες