Ρόδος: Με κατάληψη Εκκλησίας απειλούν οι κάτοικοι του Αρχαγγέλου για τον παπά τους!

Loading...


Μένεα κατά του σεβασμιότατου μητροπολίτη κ. Κύριλλου, και των επιτρόπων της Εκκλησίας του Αρχαγγέλου πνέουν πάμπολλοι κάτοικοι του μεγάλου δημοτικού διαμερίσματος εξαιτίας της προειλημμένης απόφασης απομάκρυνσης του παπά Γιώργη από τον Αρχάγγελο, ενός ταπεινού, σεμνού και ιδιαιτέρως αγαπητού ιερωμένου.

Το γεγονός, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, αποκαλύφθηκε από την πρεσβυτέρα του παπά Γιώργη, μόλις τελείωσε η λειτουργία στον ιερό ναό των Ταξιαρχών, ανήμερα του Θωμά, όταν με λυγμούς και πόνο στον τόνο της φωνής της πήρε το μικρόφωνο και με αποφασιστικότητα αποκάλυψε στο εμβρόντητο εκκλησίασμα ότι “έχουν περάσει από δικαστήριο τον παπά Γιώργη και θα τον διώξουν” εξοντώνοντας αυτόν και την πολυμελή οικογένειά του ηθικά, ψυχικά και οικονομικά.

Δεν πρόλαβε, ωστόσο, να δώσει περισσότερες πληροφορίες γιατί ο έτερος ιερωμένος παπά Βασίλης, της έκλεισε εξοργισμένος το μικρόφωνο.
Τα λόγια της πρεσβυτέρας, πάντως, προκάλεσαν το ξέσπασμα των πιστών που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την εκκλησία οι οποίοι με οργή στράφηκαν κατά του παπά Βασίλη και των παρισταμένων επιτρόπων ζητώντας τους εξηγήσεις.

Οι τελευταίοι, να σημειωθεί, έντρομοι από τις έντονες αποδοκιμασίες έσπευσαν να κρυφτούν στην κατοικία που υπάρχει στον αύλειο χώρο της εκκλησίας.
Η υπόθεση, είναι βέβαιο θα έχει και συνέχεια καθώς αποτελεί τις τρεις τελευταίες ημέρες το κύριο θέμα συζητήσεων στα καφενεία και στα σπίτια του Αρχαγγέλου .

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πιστοί που εκκλησιάζονται τακτικά και εκτιμούν τις σπάνιες, στην εποχή μας, αρετές και το κοινωνικό έργο του σεμνού ιερωμένου προειδοποιούν ότι αν ο Μητροπολίτης αποφασίσει τελικώς την απομάκρυνσή του θα καταλάβουν την εκκλησία, θα την κλείσουν και δεν θα επιτρέψουν τις λειτουργίες από τους υπόλοιπους παπάδες – και στον ίδιο ακόμα.

Υπενθυμίζουν μάλιστα το γεγονός του 1928, όταν τότε οι Ιταλοί κατακτητές επιχείρησαν να επιβάλουν την περιφορά του Επιτάφιου τις βραδινές αντί τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Σύσσωμος τότε ο λαός του Αρχαγγέλου αντέδρασε, έσπασε τον Επιτάφιο και έκλεισε την εκκλησία, κάτι που έχει καταγραφεί στις σελίδες της δωδεκανησιακής εκκλησιαστικής ιστορίας.

Πριν, ωστόσο, φτάσουν σε ακραίες λύσεις ετοιμάζουν, κατά τις πληροφορίες, επιστολή προς τον Μητροπολίτη κ. Κύριλλο η οποία θα κοινοποιηθεί και στον Οικουμενικό Πατριάρχη, με εκατοντάδες υπογραφές.

Η υπόθεση της απομάκρυνσης του παπά Γιώργη, στον οποίο η συμπαράσταση των πιστών του Αρχαγγέλου εκδηλώνεται με κάθε τρόπο, είναι, όπως αναφέρεται, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής κατά των μελών κυρίως της εκκλησιαστικής επιτροπής και του παπά.

Οι τελευταίοι κατηγορούνται δημοσίως πλέον για πλήρη αδιαφάνεια στη διαχείριση των εκατομμυρίων ευρώ που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο από τις εκκλησίες του Αρχαγγέλου – κυρίως από την Τσαμπίκα (την κάτω και την ψηλή), αλλά και για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους στους πιστούς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται “έχουν μετατρέψει την εκκλησία σε οίκον εμπορίου πράγμα που ο Μητροπολίτης γνωρίζει αλλά τους περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη”.

Σήμερα οι πιστοί του Αρχαγγέλου κάνουν λόγο για θλιβερό παρασκήνιο και ίντριγκες στα άδυτα της εκκλησίας τους και αξιώνουν πια την αντικατάσταση των επιτροπών με νέα πρόσωπα που χαίρουν άκρας εκτίμησης από την τοπική κοινωνία.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο παπά Γιώργης που κατάγεται από την Αρχίπολη είναι πατέρας έξι παιδιών και πρόσφατα ακόμα αναγκαζόταν να εργάζεται και στις οικοδομές για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις μεγάλες οικονομικές ανάγκες της πολυμελούς οικογένειάς του.Ετικέτες