Πρώτη Θεία Λειτουργία στη νέα ενορία του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στο Τίλμπουργκ

Loading...


Tο Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία στη νέα Ενορία του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στο Τίλμπουργκ (Tilburg), στην Ολλανδία.

Σ’ αυτήν την Πανεπιστημιούπολη οι Ιερείς της Ενορίας της Ουτρέχτης τελούσαν μία φορά το μήνα τη Θεία Λειτουργία επί πολλά χρόνια.

 Πιστοί που ανήκουν στην Ενορία του Αγίου Νεκταρίου του Αιντχόφεν (Eindhoven) και που κατοικούν στο Τίλμπουργκ ζήτησαν την ευλογία του Μητροπολίτου Αθηναγόρου για τη δημιουργία της νέας Ενορίας.

Ο Μητροπολίτης πρότεινε η νέα Ενορία να φέρει το όνομα του Αγίου Πορφυρίου του οποίου η αγιοκατάταξη έγινε από την Αγία Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου την ίδια ημέρα με την εκλογή του ως Μητροπολίτου Βελγίου.

Το πρώτο χρονικό διάστημα την Ενορία θα εξυπηρετεί ο Πρεσβύτερος κ. Αρκάδιος Vernikov, εφημέριος της Ενορίας Αγίου Νεκταρίου του Αιντχόφεν.

Στη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου περιστοιχιζόταν από τέσσερεις Ιερείς: τους πατέρες Σιλουανό Osseel, Γεώργιο Περρή, Ιωσήφ Moes και Αρκάδιο Vernikov.

Κατά τη Θ. Λειτουργία έψαλλαν οι μοναχές της Ι. Μονής της Γεννήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται στο Άστεν.

Περισσότεροι από εκατό πιστοί παραβρέθηκαν σ’αυτήν την πρώτη Θεία Λειτουργία.  

eikona.JPG
 
eikonaa.JPG
 
eikonaaa.JPG
 
eikonaaaa.JPG
 
eikonaaaaa.JPG

 


Ετικέτες