Πρώτη επίσκεψη του Μητροπολίτη Σουηδίας στην Δανία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κοπεγχάγη επισκέφθηκε το τριήμερο 12-14 Σεπτεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυίας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος απο τον εφημέριο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, Παν. Αρχιμανδρίτη κ. Σωσίπατρο Στεφανούδη. 

Το Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τον αγιασμό επί τη ενάρξει των μαθημάτων του Ελληνικού Σχολείου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές, τους γονείς και το δάσκαλο του σχολείου. Στη συνέχεια συναντήθηκε με την Πρέσβυ της Ελλάδος στη Δανία κ. Ελένη Σουρανή και την Κύπρια ομόλογό της, κ. Μαρία Παπακυριάκου.

Την Κυριακή ο Μητροπολίτης προεξήρχε της λατρευτικής συνάξεως και ετέλεσε την ακολουθία της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Αμέσως μετά μετέβη στην Πρεσβευτική κατοικία, όπου η Πρέσβυς και το προσωπικό της Ελληνικής Πρεσβείας παρέθεσαν δεξίωση προς τιμήν του. Η κ. Σουρανή καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα. Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε την κ. Σουρανή και τους ομογενείς που ήταν παρόντες στη δεξίωση, τους παρότρυνε δε να δραστηριοποιηθούν ώστε η ενορία της Κοπεγχάγης να αποτελέσει πρώτυπο γιά ολόκληρη την Μητρόπολη και σπουδαίο πνευματικό κέντρο γιά την ευρύτερη περιοχή. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση του Μητροπολίτη με τους Ελληνες φοιτητές της περιοχής, τους οποίους ενεθάρρυνε να δραστηριοποιηθούν στον πανεπιστημιακό χώρο και να στηρίξουν το έργο της τοπικής Εκκλησίας.


 Ετικέτες