Πραγματοποιήθηκε η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφυρίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια σε κλίμα συγκίνησης και χαράς στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Ζάγκρεμπ στις 13 Ιούλιο του 2014 τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφυρίου από τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο.

Στην ενθρόνιση παραβρέθηκαν Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Σερβίας, του Πατριαρχείου της Αντιοχείας, από την Αρχιεπισκοπή της Κύπρου, καθώς και από της επισκοπές Αυστραλίας-Νέα Ζηλανδίας, Αυστρίας-Ελβετίας καθώς και Αρχιμανδρίτες της Κεντρικής Ευρώπης. Επίσης παρέστησαν πολύ Ιερής, μοναχοί και μοναχές από διάφορα μοναστήρια της Σερβίας. 

Ακόμα παραβρέθηκαν ο Καρδινάλιος Τζόσιπ Μπόζανιτς, ο Αποστολικός Νούντσιος της Κροατίας και ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Βελιγραδίου. Στην Ενθρόνιση παρέστησαν εκπρόσωποι του Προέδρου της Σερβίας, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, οι υπουργεί Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Αθλητισμού, ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των κρατικών θεσμών, του διπλωματικού σώματος, των θρησκευτικών κοινοτήτων και των δημόσιων και πολιτιστική ζωή του Ζάγκρεμπ, στην Κροατία και τη Σερβία.

Τους ¨Ύμνους απέδωσαν οι χορωδίες της εκκλησίας της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Πορφύριο ι του μίλησε σχετικά με την νέα του αποστολή ως νέος Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ-Λιουμπλιάνα και του ευχήθηκε να έχει μια γόνιμη διακονία.

porusto_15.jpg
porusto_16.jpg
porusto_18.jpg
porusto_2.jpg
porusto_21.jpg
porusto_3.jpg
porusto_4.jpg
porusto_8.jpg
porusto_9.jpg