Πολυετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σύρου κυρού Δωροθέου Α΄ (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή, 16 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Παναχράντου, Χώρας Μυκόνου, τελέσθηκε πολυετές Μνημόσυνο του Αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου κυρού Δωροθέου Α΄ (Στέκα), προεξέρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, συμπαραστατουμένου από τους Εφημερίους της Μυκόνου και του Πανοσιολ. Αρχιμ. Βενέδικτου Παπαδόπουλου, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφερθείς με λόγους ευγνωμοσύνης στη μνήμη του Προκατόχου του, τόνισε ιδιαιτέρως, ότι «οι νεώτεροι έχουν οφειλετικό χρέος να τιμούν τους παλαιότερους, και μάλιστα εκείνους οι οποίοι τους κατέλιπον ιερή κληρονομία, τους καρπούς των προσπαθειών και του ιδρώτος των οποίων οι μεταγενέστεροι θερίζουν».

Ωσαύτως, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον αείμνηστο Προκάτοχό του, ο οποίος χειροτόνησε νέους και δραστήριους Κληρικούς, που σήμερα διακονούν ευόρκως τα ιερά Θυσιαστήρια της Μητροπόλεως, όπως οι παριστάμενοι Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός και Βασίλειος Τζανιδάκης, τους οποίους ευχαρίστησε και συνεχάρη για το ποιμαντικό τους έργο στη Μύκονο.

Τέλος, διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι ο Μακαριστός Ιεράρχης προσεύχεται ενώπιον του Θεού για το ποίμνιό του, καθώς ο Γέροντας Δωρόθεος Α΄ ολοκλήρωσε την επίγεια μαρτυρία του και απήλθε προς τον Θεό την παραμονή της μεγάλης Θεομητρορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, γεγονὀς το οποίο του προσδίδει παρρησία ενώπιον του Κυρίου.

Στο Μνημόσυνο και την τελεσθείσα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Μυκόνου, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της 6ης ΜΣΕΠ, οικογενείς του τιμωμένου Ιεράρχου και πλήθος Μυκονίων πιστών, οι οποίοι συμπροσευχήθηκαν και τίμησαν τη μνήμη του αοιδίμου συμπατριώτη τους.

DSCN1896.jpg
DSCN1900.jpg
DSCN1911.jpg
DSCN1915.jpg
DSCN1927.jpg
DSCN1933.jpg
DSCN1935.jpg
DSCN1938.jpg
DSCN1939.jpg
DSCN1941.jpg


Ετικέτες