Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στη Μολδαβία (φωτο)

Loading...


Την Κυριακή 4 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων στο Κισσινάου, πρωτεύουσα της Μολδαβίας, πολυαρχιερατικό συλλείτουργο με την ευκαιρία της ελεύσεως εκεί προς προσκύνηση των πιστών ιερών λειψάνων του Αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου και του Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του μυροβλύτη από την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, καθώς επίσης και ενός αντιγράφου της ιεράς και θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Τριχερούσης.

Τα ιερά κειμήλια συνόδευαν τρεις κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως οι οποίοι μετέφεραν στους πιστούς τις θερμές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα.

Στο Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Νεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισσινάου και πάσης Μολδαβίας κ. Βλαδίμηρος ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων και Κοζάνης κ. Παύλος, οι οποίοι ευρίσκοντο στη Μολδαβία προσκεκλημμένοι του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Εντινέτ κ. Νικοδήμου, καθώς επίσης και άλλοι ιεράρχες της τοπικής Εκκλησίας της Μολδαβίας, μεταξύ των οποίων και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κουμράν και Καχούλ κ. Ανατόλιος, ο οποίος εόρτασε το ιωβηλαίο των 40 χρόνων ιερωσύνης.

 

molda10.jpg
molda2.jpg
molda3.jpg
molda4.jpg
molda5.jpg
molda6.jpg
molda7.jpg
molda8.jpg

 

molda9.jpg