Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στην Πύλο για την Παναγία Μυρτιδιώτισσα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κατάνυξη και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου ο  πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον εορτασμό της  πολιούχου Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επισκόπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Αργολίδος κ. Νεκταρίου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

 Από νωρίς το απόγευμα, πλήθος πιστών συνέρρεε στο Ναό για να προσκυνήσει τη χαριτόβρυτο Εικόνα της Παναγίας και να λάβει τη χάρη και την ευλογία της.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος Επιδαύρου αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας και στις ευεργεσίες της στην πόλη και στους κατοίκους της Πύλου, που την τιμούν με κάθε μεγαλοπρέπεια και την επικαλούνται σε κάθε στιγμή. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της ταπείνωσης και της θυσίας στη ζωή του χριστιανού.

Στην Ακολουθία έδωσαν το παρόν ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Σαρδέλης και εκπρόσωποι των φορέων της πόλης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με την τέλεση της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός Ετικέτες