Πλήρη διάλυση και αναγέννηση βλέπει ο νέος Μητροπολίτης Φωκίδος

Loading...


Το θέμα του Γηροκομείου Άμφισσας έχει απασχολήσει έντονα το νέο Μητροπολίτη, ο οποίος φρόντισε να ενημερωθεί για το θέμα, αν και όπως μας είπε, δεν είχε επαφή με πολιτικά πρόσωπα της περιοχής.

Ιδιαίτερα εξεπλάγην όταν πληροφορήθηκε πως παρότι το ίδρυμα έκλεισε, άδειασε και οι εργαζόμενοι δεν απασχολούνται, συνεχίζουν να είναι εργαζόμενοι του ιδρύματος και να τρέχουν κανονικά οι μισθοί τους, τους οποίους και έχουν θεμελιώσει με την επίσχεση εργασίας.
«Είναι προφανές ότι πρέπει να διαλυθούν σε πρώτη φάση οι συμβάσεις και ίσως η καλύτερη λύση είναι να πάει όλη η διαδικασία από την αρχή, ώστε να δομηθεί σε νέες γερές βάσεις το ίδρυμα», επεσήμανε ο νέος Μητροπολίτης κ. Θεόκτιστος, ο οποίος δείχνει να επιθυμεί ξανά τη λειτουργία του ιδρύματος, αλλά κάτω από τελείως διαφορετικές συνθήκες. Θέλει να στήσει ένα ίδρυμα δυνατό, βιώσιμο, που θα δομηθεί, θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει με διαφάνεια, ώστε να έχει τη μέγιστη κοινωνική συναίνεση, την οποία με τον τρόπο που άνοιξε δεν είχε ποτέ.  Ετικέτες