Πλήθος κόσμου στο Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 9 Απριλίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τον Εσπερινό και την Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία της μεταλήψεως του Σώματος και Αίματος του Κυρίου, με την οποία ο πιστός, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, γίνεται σύσσωμος και σύναιμος του Χριστού, θεοποιείται δηλαδή.

Από την άλλη όμως πλευρά ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε την προετοιμασία για τη συμμετοχή στη Θεία Κοινωνία που περιλαμβάνει την συντριβή και την μετάνοια μέσω της Ιεράς Εξομολογήσεως, διότι χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις όπως αναφέρει και ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, ο ανάξιος είναι κατακριτέος, όπως ο Ιούδας που, ενώ μετείχε των Αχράντων Μυστηρίων, πρόδωσε τον Χριστό και τερμάτισε στη συνέχεια τη ζωή του. Στη ζωή μας, τόνισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, καλούμαστε συνεχώς να επιλέγουμε αν θέλουμε να ανήκουμε στον Χριστό ή αν διαλέγουμε το δικό μας θέλημα. Η ζωή της Εκκλησίας μάς βοηθά δια των μυστηρίων να θυμόμαστε την οδό της επιστροφής στο Θεό, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας.

Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη προσέλευση των πιστών στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

0904kerk.JPG
0904kerk1.jpg
0904kerk2.jpg


Ετικέτες