Πλήθος κόσμου στον πρώτο επίσημο Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό του Οσίου Μελετίου στη Ρόδο (φωτο)

Loading...


Σήμερα εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Ημών Μελετίου του εν Υψενή της Ρόδου, μετά την Αγιοκατάταξη του και χθες το απόγευμα  τελέσθηκε  στις 17.30 ο πρώτος επίσημος Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Παναγίας Υψενής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, ο οποίος και μίλησε για τον Άγιο ευχαριστώντας το Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο με συνοδική απόφαση στις 27 Νοεμβρίου του 2013 κατέταξε τον Όσιο Μελέτιο στο επίσημο Αγιολόγιο της Εκκλησίας μας.

Την Α.Θ.Π εκπροσώπησε ο Αρχιγραμματέας πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς.

Ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τους παρισταμένους αρχιερείς Ρεθύμνης κ. Ευγένιο, Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παίσιο και Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ και στάθηκε στο γεγονός της προσέλευσης πλήθους κόσμου στους οποίους ευχήθηκε την χάρη και την ευλογία του Οσίου. Επίσης το παρόν έδωσαν οι πρώην βουλευτές Αριστοτέλης Παυλίδης και Γιάννης Παρασκευάς.

1Ο χορός των Μοναζουσών έψαλλε καθ’όλη την ακολουθία του Εσπερινού ενώ εντύπωση προκάλεσαν στην αρχή τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρδου «Ο Ταξιάρχης», τα οποία ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές περίμεναν στον προαύλιο χώρο της Μονής για να υποδεχθούν τους αρχιερείς.

Σήμερα Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου θα τελεσθεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα διαβαστεί η επίσημη απόφαση Αγιοκατάταξης από τον Αρχιγραμματέα κ. Βαρθολομαίο.

1

1Ετικέτες