Πατρών Χρυσόστομος: »Η σημερινή λαοθάλασσα είναι ομολογία πίστεως του Ελληνικού Λαού»(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Γιά μια ακόμη φορά η ευλάβεια των Πατρινών κατέκλυσε την Ιερά Μονή της Παναγίας στο Γηροκομειό, για να προσκυνήσουν oι πιστοί το θαυματουργό εκτύπωμα της Παναγίας μορφής Της, να Της ψάλουν τα ιερά εγκώμια και να λιτανεύσουν το ιερό εικόνισμά Της, ανθοστολισμένο με τα άνθη της ευλαβείας τους.

Με συγκίνηση και δέος ιερό oι Αρχιερείς, ο σύλλογος των Μοναζόντων, των Ιερέων η σύναξις και η πληθύς του Λαού, έψαλαν στην Παναγία τους ύμνους, εκχύλισμα καρδιάς και ιερά παρακαταθήκη του αοιδίμου Αρχιερέως των Πατρών Διονυσίου, από το 1541μ.Χ.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, πλαισίωσαν κατά την ιερά ακολουθία των εγκωμίων της Παναγίας, στο Μοναστήρι του Γηροκομειού, ο εκ Πατρών ( εκ του χωρίου Άνω Σουδαναίικα) Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος, και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Επίσης ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. π. Συμεών Χατζής μετά της εν Χριστώ Συνοδείας αυτού και πολλοί άλλοι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών .

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ανεφέρθη στην ελπίδα και σωτηρία του κόσμου που είναι η Κυρία Θεοτόκος και έκαμε ειδικά λόγο για την πληθωρική έκφραση των αισθημάτων ευλαβείας του Πατραικού Λαού προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Τέλος εκάλεσε τον Λαό μαζί με την όποια προσφορά του προς την Παναγία, τα όποια « τάματα» και ιερά αναθήματα να Της υποσχεθή και να Της τάξη ότι θα ακούση το πάντοτε επίκαιρο και σωτήριο μήνυμα και ιερό μητρικό παράγγελμά Της, «ο,τι αν λέγη υμίν ποιήσατε ( Ιωαν.2, 5)».

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν κατά την λιτάνευση της ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας, όπου οι χιλιάδες των προσκυνητών προσπαθούσαν συνωστιζόμενοι να ψαύσουν την Αγία Εικόνα και να την προσκυνήσουν.

Γιά μια ακόμη φορά ο Λαός μας απέδειξε ότι στην ψυχή του είναι βαθειά ριζωμένη η πίστη στο Θεό, η τιμή και η ευλάβεια προς την Παναγία και η προσήλωση στην πατρώα ελληνορθόδοξη παράδοση.