Πατρών Χρυσόστομος: «Δεν θα αφήσω κανένα παιδί να πεινάει»

Loading...


Συγκινητική η παρέμβαση του Μητροπολίτη Πατρών στην έκκληση για βοήθεια από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Σαγείκων αλλά και της διεύθυνσης του σχολείου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου, καθημερινά και μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς η Μητρόπολη αναλαμβάνει να παρέχει το δεκατιανό (κουλούρι) σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σαγείκων.

«Δεν θα αφήσουμε να πεινάνε παιδιά… Ήταν η απάντησή του, η οποία μας συγκίνησε βαθύτατα», λέει στη ΓΝΩΜΗ η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Άντα Γκριμπούρα. Η κίνηση της Μητρόπολης προσέδωσε «ανάσα» τόσο στα μέλη του συλλόγου όσο και στη διευθύντρια του σχολείου Εύα Ασημακοπούλου, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες εκστρατεία για τη βοήθεια των παιδιών που οι γονείς τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας. Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη με επιστολή τους έχουν ζητήσει τη βοήθεια του δήμου δυτικής Αχαΐας, φορέων και ιδιωτών. Η ανταπόκριση από την πλευρά των ιδιωτών ήταν άμεση και μεγάλη. Ένα ακόμη αρτοποιείο αποδέχθηκε έκανε δεκτό το αίτημα του συλλόγου για να καλύπτει καθημερινά τις ανάγκες των παιδιών στο δεκατιανό τους.

Το πιο σημαντικό μετά από όλες αυτές τις κινήσεις, το σχολείο γέμισε πάλι παιδιά και χαμόγελα. Τα περισσότερα δεν πήγαιναν για μάθημα γιατί δεν είχαν παπούτσια. Οι ενέργειες για τη συλλογή ενδυμάτων και υποδημάτων από το σχολείο και το σύλλογο συνεχίζονται. «Υπάρχουν παιδιά που ζουν μόνο με ένα κουλούρι όλη μέρα. Ο, τι του προσφέρουν παραπάνω θα είναι καλοδεχούμενο γιατί το έχουν απόλυτη ανάγκη», τονίζει η κ. Γκριμπούρα.Ετικέτες