Πατρών Χρυσόστομος: «Ας ακούσουμε του Απόστολο Παύλο που μας οδηγεί στην έξοδο από την αβεβαιότητα που ζούμε» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα τίμησε η Πάτρα την εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας των ημερών, ο Μητροπολίτης κ.Χρυσόστομος σχολίασε τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται:

• Με κέντρο τον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Αποστόλου Παύλου, στην Πάτρα, εορτάσθη η μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Την παραμονή της εορτής, ετελέσθη στον εορτάζοντα Ιερό Ναό, ο μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Προς το πολυπληθές Εκκλησίασμα, ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών αναφερθείς στο κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου στην Αθήνα και στα διαχρονικά μηνύματα της Παυλείου διδασκαλίας.

Επίσης ανεφέρθη στις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης, η οποία δυστυχώς καθ’ ημέραν αρνείται έτι περισσότερον την χριστιανική της ταυτότητα, μετατρεπομένη κατά την ρήση του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς, εις λευκήν δαιμονίαν, αφού και από τον Θεόν μακρύνεται και την εν γένει ζωή της και το ανθρώπινο πρόσωπο αποιεροποιεί και απομειώνει.

Αλλά και για τον τρόπο αποδοχής του μηνύματος του Αποστόλου Παύλου από τους Έλληνες, έκανε λόγο ο Σεβασμιώτατος και παραλλήλισε τους τότε Αθηναίους με τους σημερινούς Έλληνες, οι οποίοι, πρέπει να αναβαπτισθούν μέσα από την σωτήρια διδαχή της Αγίας μας Εκκλησίας. Σήμερα, είπε ο Σεβασμιώτατος, βιώνομε τα αποτελέσματα της «ύβρεως» εναντίον του αληθινού Θεού, ο οποίος πάλιν και πολλάκις μας ευεργέτησε και εμείς τον αρνηθήκαμε και τον διώξαμε από την προσωπική μας ζωή, από την οικογένειά μας, από τα Σχολεία, από την πολιτική, από την χώρα μας, από την πορεία μας γενικώτερα.

Ο λόγος του Αποστόλου Παύλου είναι σαφής. «τανύν, ο Θεός παραγγέλει τοις ανθρώποις πάσιν πανταχού μετανοείν.» (Πραξ.ιζ, 30.)

Ας ακούσωμε τον θείο Παύλο, το στόμα αυτό της χάριτος, που με λόγο και τρόπο επίκαιρο μας οδηγεί ασφαλείς στην έξοδο από τα φοβερά αδιέξοδα και την αβεβαιότητα στην οποία ζούμε…

•Ανήμερα της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων ο Σεβασμιώτατος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, στο χωριό Ρωμανού και εκήρυξε τον θείο λόγο στο πυκνό εκκλησίασμα, επαινέσας τους κατοίκους του χωριού για την αθρόα συμμετοχή τους στην Θεία Λειτουργία, όπου εκοινώνησαν οι περισσότεροι και όλα τα παιδιά.

•Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου Πατρών, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία, εν πληθούση Εκκλησία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, κηρύξας επικαίρως τον θείο λόγο.

•Στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Μπεγουλακίου, πληθύς Λαού συμμετείχε στις Ιερές Ακολουθίες, στις οποίες προεξήρχαν Ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ της Ιεράς Λιτανείας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος ωμίλησε περί των δύο φωστήρων της Οικουμένης, των Πρωτοκορυφαίων Πέτρου και Παύλου, οι οποίοι με το θεόπνευστο κήρυγμά τους εφώτισαν άπασαν την οικουμένην και την όδήγησαν εις θεογνωσίαν και σωτηρίαν.

DSC_0915.JPG
DSC_0944.JPG
DSC_0956.JPG
DSC_0966.JPG
DSC_1031.JPG
DSC_1050.JPG
DSC_1079.JPG
DSC_1120.JPG
DSC_1156.JPG
DSC_1192.JPG
DSC05196.JPG
DSC05219.JPG
DSC05249.JPG
DSC05272.JPG
DSC05276.JPG


Ετικέτες