Παραμύθια για μικρά παιδιά και ελεεινή προπαγάνδα η προκήρυξη για το χτύπημα στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Loading...


Με το γνωστό παραμύθι περί εκκλησιαστικής περιουσίας που τρέφει τόσα χρόνια την ελεεινή προπαγάνδα των δήθεν αριστεριστών και πολέμιων του….συστήματος έγινε η ανάληψη ευθύνης της χθεσινής επίθεσης με μπογιές στα γραφεία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. 

Στην ανακοίνωση, γίνεται μεταξύ άλλων λόγος για «εκκλησία ΑΕ» και για «ιερή μαφία» που «συνεχίζει απτόητα τις κερδοφόρες μπίζνες της» σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Ουδέν ψευδέστερον τούτου! 

Την ευθύνη για την επίθεση με μπογιά στα γραφεία της μητρόπολης Θεσσαλονίκης ανέλαβε με ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η ομάδα «Δαμόκλειος Σπάθη».

Επισημαίνεται ακόμη, ότι η εκκλησία «αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη γης και από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας (αν όχι τον μεγαλύτερο)», αλλά έχει απαλλαχθεί από μια σειρά φόρους. Πουθενά βέβαια δεν αναφέρεται πως η γη αυτή είναι αναξιοποίητη, πως μέχρι πριν μερικέςς εβδομάδες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρακαλούσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να δοθεί αυτή η γη σε Έλληνες που θέλουν να την αξιοποιήσουν και άλλα κομμάτια της ιστορίας που δεν συμφέρουν τους συντάκτες της προκήρυξης. 

Οι χορτάτοι συντάκτες της προκήρυξης επίσης δνε κάνουν ούτε λόγο για τα συσσίτια της Εκκλησίας με τα οποία δίνεται καθημερινά ένα πιάτο φαγητό στους πεινασμένους συμπολίτες μας… Αυτά προφανώς είναι ψιλά γράμματα για εκείνους. 

Τέλος, ασκείται κριτική στις απόψεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο μητροπολίτης Άνθιμος για τον οποίο τονίζεται ότι «σε καθημερινή σχεδόν βάση κάνει κηρύγματα μίσους ενάντια σε ομόφυλους, αλλοδαπούς, πρόσφυγες, μετανάστες, σε γειτονικούς λαούς και σε οτιδήποτε ξεφεύγει από το δόγμα πατρίς-θρησκεία-οικογένεια».Ετικέτες