Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την πολιούχο της Καλαμάτας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε ο πανηγυρικός Eσπερινός για την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμάτας, όπου φυλάσσεται η θαυματόβρυτος Εικόνα της Παναγίας Υπαπαντής.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Σεβαστείας Δημητρίου, Κωνσταντίας Βασιλείου, Ιλίου Αθηναγόρα, Ελασσώνος Χαρίτωνος, Φωκίδος Θεοκτίστου, Γρεβενών Δαβίδ, Μεγάρων Κωνσταντίνου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Γρεβενών Δαβίδ, ο οποίος ομίλησε για το ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τις ευεργεσίες της στο μεσσηνιακό λαό και σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, τόνισε ότι η λέξη Θεοτόκος συμπυκνώνει και αποδεικνύει την αιώνια και σωτήρια ένωση θεότητας και ανθρωπότητας.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα κορυφωθούν αύριο με την τέλεση του Όρθρου, της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της μεγαλειώδους λιτάνευσης της χαριτοβρύτου Εικόνος, η οποία λιτανεύτηκε επισήμως, για πρώτη φορά, το 1889.

Τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει, ανήμερα του εορτασμού, ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

 Ετικέτες

tilegrafima.gr