Πανηγυρικός Εσπερινός της Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Αλσούπολη(ΦΩΤΟ)

Loading...


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Με λαμπρό Πανηγυρικό Εσπερινό εορτάστηκε χθες, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015, η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Ν.Ιωνίας & Φιλαδελφείας και ιδιαίτερα στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Αλσούπολη. 

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε απόψε, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ& Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως, αλλά και από άλλες ενορίες των Αθηνών.

Στον Θείο Λόγο του ο Σεβασμιώτατος, τόνισε πως: «Ο Σταυρός είναι η δόξα της Εκκλησίας και του Ιησού Χριστού, καθώς πραγματώνει σε εμάς τη δόξα του Θεανθρώπου. Και αυτή η ημέρα μας καλεί απόψε να δείξουμε κατά πόσο κάνουμε πράξη την αγάπη του Κυρίου και να μην περιμένουμε από άλλους παράγοντες τη σωτηρία μας. Αυτός θα είναι η απαρχή και το έναυσμα, αρκεί να πιστέψουμε και να ακολουθήσουμε το δρόμο που θα μας οδηγήσει στην προσωπική μεταμόρφωσή μας.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ναό, και μετείχε της ιεράς ακολουθίας. Αύριο το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες