Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο της Ιεράς Μονής Κορακιών(ΦΩΤΟ)

Loading...


Με θρησκευτική λαμπρότητα και ακολουθώντας το μοναστηριακό τυπικό εορτάστηκε η Αποτομή της Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην φερώνυμη το όνομα του Αγίου ιστορική Ιερά Μονή Κορακιών.

Στην Ακολουθία του μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού που τελέστηκε προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, συμμετείχαν κληρικοί της Μητροπόλεως, ο οικείος εφημέριος ιερομόναχος π. Ιερεμίας Χλιαράς, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονης Αγαθαγγέλη Μοναχή με την αδελφότητα, αντιπροσωπεία από την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής, όπου με λάμπρυναν με τις καλλικέλαδες φωνές τους το Άγιο Αναλόγιο, και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος αφού πρώτα μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητρ. Κυδωνιας κ.κ. Δαμασκηνού, που απουσιάζει στην Μητέρα Εκκλησία στην Κων/πολη, στη συνέχεια αναφέρθηκε στην δύναμη του κηρύγματος του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, ενός σωτηριολογικού κηρύγματος που είχε ως κεντρικό πυρήνα του την λέξη »μετάνοια». Όλοι κάνουμε λάθη και παραλείψεις στην πορεία της ζωής μας. Ο μόνος τρόπος να διορθωθούμε είναι να μετανοήσουμε πραγματικά, να ζητήσουμε αληθινή συγνώμη από εκείνους που πικράναμε και βλάψαμε.

Πριν το πέρας της Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς εικόνος του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής.

φωτ. υλικό κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκης (pixelart chania)

 

 

 

 

 

 Ετικέτες