Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίων Κωνσταντίνου&Ελένης στον Πειραιά(ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Μάρκου Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών τελέστηκε χθες Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιά, λαμπρός Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή των Αγίων Ισαποστόλων Κων/νου και Ελένης.

Της ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ενώ συμμετείχε πλήθος ιερέων από διάφορες ενορίες του Πειραιά.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε, τη σημασία της Αναλήψεως «Ο Κύριος ανελήφθη, για να δώσει και σε μας τη δυνατότητα να αναρριχηθούμε μαζί του, να γίνουμε Άγιοι και μύστες της παρουσίας και της Αναστάσεώς Του». Η Ανάσταση μας χάρισε την αυθαρσία, ενώ η Ανάληψη τη Θέωση και την Θεοκοινωνία».

Έκλεισε τον Λόγο του, απευθυνόμενος στο Εκκλησίασμα: «Χαρείτε αυτό το μεγάλο δώρο και αυτή την αύθαρτη υιοθεσία του Θεού και σαν ελάχιστη ευγνωμοσύνη ας μεταποιήσουμε σε καθημερινό βίωμα την ευλογία της Αναλήψεως».

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τον Πρωτοψάλτη του Ναού Χρυσοβαλάντη Σεραφείδη με το Οφφίκιο του Άρχοντα Πρωτοψάλτη .

Στον Ναό εκτίθενται προς ευλογία των πιστών Τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού, του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του ιατρού, του Αγίου Αυγουστίνου και της Αγίας μητρός Αυτού Μόνικας, από την Ιερά Μονή Τρικόρφου Δωρίδος.

Το πρωί ακολουθησε Πανηγυρική Θ. Λειτουργία και με αυτό τον τρόπο συνεχίζονται οι λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο «Κωνσταντίνεια 2015», οι οποίες είναι αφιερωμένες στους σύγχρονους Γέροντες και Αγίους της Εκκλησίας μας. 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες