Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πλήθος κόσμου τίμησε στο Ξυλόκαστρο τη μνήμη του Αγίου Βλασίου.

Ο εορτασμός ήταν πανηγυρικός ενώ το παρών ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ.Διονύσιος.

Στην ανακοίνωση της Μητρόπολης σημειώνεται: «Την Τρίτη 10 – 2 – 2015, το απόγευμα, παραμονή της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, τελέσθηκε στο Ξυλόκαστρο με ιδιαίτερη Εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους πιστών ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Πολιούχου Αγίου του, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, με την συμμετοχή του Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. κ. Ανθίμου Παπαλεξοπούλου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο λόγο, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ξυλοκάστρου και Εφημερίου του πανηγυρίζοντος Ι. Ναού Αιδεσ. κ. Σπυρίδωνος Λιόρδου και πολλών ιερέων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ξυλοκάστρου.

Την επομένη, Τετάρτη 11 – 2 – 2015, το πρωί τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο. Η συμμετοχή του ποιμνίου, που συγκεντρώθηκε για να τιμήσει την μνήμη του προστάτη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου αλλά και να ωφεληθεί από τα όσα εποικοδομητικά και επίκαιρα ανέφερε ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, με αφορμή την εορτή του Θαυματουργού Αγίου, ήταν εντυπωσιακή και ανάλογη του Προστάτου Αγίου του.

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου, που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους πέριξ του Ι. Ναού, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε για την παρουσία τους και ευλόγησε Ιερό Κλήρο, Άρχοντες και πιστό Λαό.

Στην συνέχεια, κατευθύνθηκε προς την πανηγυρίζουσα παλαιά και ιστορική Ι. Μονή του Αγ. Βλασίου στα Άνω Τρίκαλα και αφού προσκύνησε την Ι. Εικόνα του Αγ. Βλασίου, μίλησε στην αδελφότητα της Ι. Μονής και στο πλήθος των παρευρισκομένων πιστών, που παρά την έντονη χιονόπτωση είχαν επισκεφθεί την Ι. Μονή για να τιμήσουν τον ιαματικό Άγιο και να ευλογηθούν από την θαυματουργή Ιερά Εικόνα του.

A.BL.12015.jpg
A.BL.2015.jpg
A.BL.20152.jpg
A.BL.20153.jpg
A.BL.20154.jpg
A.BL.20155.jpg
A.BL.20156.jpg
A.BL.20157.jpg


Ετικέτες