Πανηγυρικός εορτασμός της Υπαπαντής στην Καλαμάτα (φωτο)

Loading...


Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Ενότητα όχι όξυνση

Ν. Σμύρνης Συμεών: Βαλθήκαμε να κάνουμε εργάσιμη την Κυριακή νομίζοντας πως έτσι θα ανορθώσουμε τη χώρα 

Αποστολή Καλαμάτα: Μάνος Χατζηγιάννης

Δύναμη από την Παναγία ζήτησαν χιλιάδες Καλαματιανοί, αλλά και επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι βρέθηκαν και φέτος στους πανηγυρικούς εορτασμούς της Υπαπαντής, πολιούχου της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας.

Παρουσία εννέα Μητροπολιτών, εκπροσώπων της κυβέρνησης όπως ο υπ. Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος και ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής, εκπροσώπων των κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας εορτάσθηκε με λαμπρότητα παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες η εορτή της Υπαπαντής στην Καλαμάτα.  Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμων, Ιλίου Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος, Χίου Μάρκος, Ρεθύμνης Ευγένιος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Πρεβέζης & Νικοπόλεως Χρυσόστομος και ασφαλώς ο οικοδεσπότης Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

«Ο λαός μας παίρνει δύναμη από την Παναγία» διατυμπάνισε ο κ.Χρυσόστομος και εξέφρασε την ελπίδα πως σύντομα η Ελλάδα θα ξαναμπεί σε πορεία ευημερίας. «Της πατρίδας μας της αξίζει να ξαναγράψει ιστορία» τόνισε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας και έστειλε μήνυμα ενότητας ζητώντας «η Παναγία να φωτίζει τον πολιτικό κόσμο που δοκιμάζεται τον καιρό της κρίσης». «Δε χρειάζονται οξύνσεις αλλά ενότητα» είπε. 

Νωρίτερα στο κυριακάτικο κήρυγμα ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών αναφέρθηκε με σκληρή γλώσσα στο θέμα της Κυριακάτικης αργίας. «Από την εποχή του Μεγάλου Κων/νου η Κυριακή ήταν αργία. Αυτό που φέρεται σήμερα ως κατάκτηση των εργαζομένων είναι εντολή Θεού! Οι Χριστιανοί οφείλουμε να συμμετέχουμε στη Θεία Λειτουργία. Δεν νοείται Χριστιανός που δε νεκκλησιάζεται την Κυριακή. Οι Ιεροί Κανόνες θαεωρούν αυτόν που αδικαιολόγητα και κατ’ εξακολούθηση απέχει από τη κυριακάτικη λειτουργία αποκομμένο από το σώμα της Εκκλησίας. Εμείς οι ίδιοι οι Χριστιανοί ατιμάζουμε την ιερότερη μέρα. Βαλθήκαμε τώρα να την κάνουμε και εργάσιμη νομίζοντας πως έτσι θα ανορθώσουμε τη χώρα που εμείς, κυβερνώντες και κυβερνώμενοι, οδηγήσαμε με τα καμώματά μας στη σημερινή κατάσταση.» είπε μεταξύ άλλων….

Πριν από την καθιερωμένη λιτανεία στους δρόμους της πόλης ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον εγχώριο Μητροπολίτη και του ευχήθηκε «με το οικουμενικό σας πνεύμα να συνεχίσετε να είστε εκλεκτό μέλος της Ιεραρχίας»…

Την πλεόν αλγεινή εντύπωση δημιούργησε το γεγονός πως η συντριπτική πλειονότητα των επισήμων (πολιτικών και ενστόλων)-πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- επειδή βιάζονταν να..πιάσουν θέση στο χώρο των επισήμων….ξέχασαν ακόμη και να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας!! 

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1Ετικέτες