Πανηγυρικά εορτάζεται και φέτος στα Τρίκαλα ο Άγιος Νικόλαος εκ Μετσόβου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πανηγυρικά εορτάζεται και φέτος στα Τρίκαλα ο Άγιος Νικόλαος εκ Μετσόβου, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 17 Μαΐου.Το απόγευμα της Παρασκευής, όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου και τη συμμετοχή δεκάδων ιερέων της Μητροπόλεως, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου στην Πράσινη Γωνιά. 

Νωρίτερα είχε γίνει δεκτή στα προπύλαια του Ναού, η Τίμια Κάρα του Αγίου η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ των Μετεώρων. Πλήθος πιστών συνέρρευσε και φέτος προκειμένου να λάβει την ευλογία του Αγίου, ο οποίος καταγόταν από το Μέτσοβο και νέος στην ηλικία ήρθε στα Τρίκαλα όπου εργάστηκε και μαρτύρησε από τους Τούρκους (στις 17 Μαϊου 1617) μη απαρνούμενος την πίστη του στον Χριστό.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Εφημέριος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κυρίτσης, προσέφερε παραδοσιακή φιλοξενία για όλους. Ετικέτες