Πανήγυρις του Γενέθλιου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων(ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την πάνδημη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς και Θεοτοκόφιλου λαού εορτάσθηκε και εφέτος το Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου στο μεγάλο και λαοφιλές Προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, την Ιερά Μονή Παναγίας Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων.

 Εκατοντάδες και αυτή την χρονιά οι πιστοί που, εκπληρώνοντας κάποιο τάμα στην Παναγία, διένυσαν πεζή μακρυνές διαδρομές και κατέφθασαν στα Μυριοκέφαλα, για να προσκυνήσουν την περίπυστη Ιερά Εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου και να καταθέσουν την ευγνωμοσύνη και την προσευχή τους στην Μητέρα του Θεού και κοινή Μητέρα όλων των παιδιών του Θεού.

Στις Ιερές Ακολουθίες της Πανηγύρεως, τον Μέγα Εσπερινό της Δευτέρας 7ης Σεπτεμβρίου και τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία της κυριωνύμου ημέρας, Τρίτης 8ης Σεπτεμβρίου 2015, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, με τον οποίο συλλειτούργησαν πολλοί Κληρικοί τόσο από την Ιερά Μητρόπολή μας όσο και από άλλες Εκκλησιαστικές Επαρχίες της Κρήτης. Ανάμεσά τους οι Παν. Αρχιμ. Ιωάννης Κουφουδάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων, και Βαρθολομαίος Ξερουδάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Πνεύματος Κισσού Αγίου Βασιλείου, και οι Αρχιερατικοί Επίτροποι της Μητροπόλεώς μας Αιδεσ. Πρωτ. Δημήτριος Χριστοδουλάκης και Δημήτριος Μπεμπής.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ομίλησε κατάλληλα για την Εορτή και την Παναγία των Μυριοκεφάλων τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία, απευθύνοντας λόγους ενισχυτικούς και παραμυθητικούς προς τον πιστό λαό που κατέκλυσε το Ιερό Προσκύνημα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Αντιφωνητρίας, στην οποία συμμετείχαν και οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές.