Πανήγυρις του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου στην Ι.Μ. Μαρωνείας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τη μνήμη του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου τίμησε η Μητρόπολη Μαρωνείας στο Νέο Σιδηροχώρι, όπου τελέστηκαν πανηγυρικός Εσπερινός την παραμονή αλλά και Θεία Λειτουργία την κυριώνυμο ημέρα.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει: «Την 8ην Φεβρουαρίου 2015, ο φερώνυμος Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου Νέου Σιδηροχωρίου πανηγύρισε εορταστικώς την μνήμην του πολιούχου και προστάτου αυτού Αγίου.

Την παραμονήν της εορτής, Σάββατον, 7ην Φεβρουαρίου, εις την ακολουθίαν του πανηγυρικού εσπερινού εχοροστάτησε ο παρακλητικώς προσκληθείς Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο οποίος εις την εποικοδομητικήν προσλαλιάν του περιέγραψε την αξίαν του μαρτυρίου διά τον Χριστόν και ανεφέρθη εις τον βίον του εορταζομένου Αγίου. Ακολούθως, εσχηματίσθη πομπή προς λιτάνευσιν της ιεράς εικόνος συνοδεία της φιλαρμονικής του Νέου Σιδηροχωρίου.

Την κυριώνυμον ημέραν, Κυριακήν, 8ην Φεβρουαρίου, ελειτούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Βαρθολομαίος Ιατρίδης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος ανεφέρθη εις την παραβολήν του Ασώτου Υιιού και εις το μαρτύριον του Αγίου Θεοδώρου, ενώ μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, ευχαρίστησε δε τον Σύλλογον Γυναικών και όλες τις κυρίες που με περισσή αγάπη προετοίμασαν το ύψωμα του Αγίου, αλλά και διά την παρασκευήν των εδεσμάτων προς φιλοξενείαν των προσκυνητών και συνεορταστών».

panigiris_komotini1.jpg
panigiris_komotini14.jpg
panigiris_komotini2.jpg
panigiris_komotini4.jpg
panigiris_komotini6.jpg
panigiris_komotini15.jpg
panigiris_komotini16.jpg


Ετικέτες