Πανήγυρις στην Ιερά Μονή Οσίου Ιωάννου Καλυβίτου Ψαχνών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε στις 14 και 15 Ιανουαρίου 2015 την ετήσια πανήγυρή της, η Ιερά Μονή Οσίου Ιωάννου Καλυβίτου Ψαχνών της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου το βράδυ ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε το θείο λόγο ο Αρχιμ.Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως.

Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου το πρωί χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και Ιεροκήρυκα, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη – Ιεροκήρυκα, Αρχιμ. Στέφανο Καραμούζη – εκτελούντα χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου της Ι. Μονής, Αρχιμ. Νήφωνμα Συριανό, Πρωτοπρεσβ. Νικόαλο Δανέλη – Αρχιερατικό Επίτροπο Μεσσαπίων και τον Πρωτοδιάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, ενώ την ιερά Υμνωδία διηκόνησε ο καλλίφωνος Οικον. Ανάργυρος Στουραίτης – εφημέριος Πολιτικών.

Οι προσκυνητές και σ’ αυτή την πανήγυρη, προσήλθαν με ευλάβεια και βοήθησαν, όπως πάντοτε, για την προετοιμασία του, ενώ θαύμασαν και το σπουδαίο ανακαινιστικό έργο που συντελείται εκεί, υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και την ανύστακτη φροντίδα των π. Στεφάνου και π. Ιωάννου, οι οποίοι από το 2004 έχουν αναλάβει την ευθύνη της Ιεράς Μονής και, με σεβασμό στην παράδοση, υπό τις οδηγίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας αγωνίζονται να την επαναφέρουν στο αρχαίον κάλλος της.

Η πανήγυρη της Ιεράς Μονής μεταδόθηκε και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7).

IMX - Panigiris Monis Kalivitou 15.1.2015 001.jpg
IMX - Panigiris Monis Kalivitou 15.1.2015 002.jpg
IMX - Panigiris Monis Kalivitou 15.1.2015 003.jpg
IMX - Panigiris Monis Kalivitou 15.1.2015 004.jpg


Ετικέτες