Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο Μεγαλομάρτυρας Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαμίας. Στο Μέγα Εσπερινό, κλήρος και πλήθος λαού, συγκεντρώθηκαν και ανύμνησαν τα μεγαλεία του Θεού, που επιτελούνται δια πρεσβειών του Αγίου. 

Κατά τον Εσπερινό τελέσθηκε η ακολουθία της Λιτής με Αρτοκλασία και εκήρυξε το Θείο λόγο ο Αρχιερατικός της πόλεως Λαμίας, π. Παναγιώτης Σερέτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο μαρτύριο και την δυνατή πίστη του Αγίου. Έκανε δε συσχετισμό του ονόματος του Αγίου (Γεώργιος) με τον γεωργό (πιστό) που ασχολείται με το χωράφι της ψυχής του.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το θείο λόγο εκήρυξε ο προϊστάμενος του Ναού π. Νικόλαος Κατσαρέλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο Θείο έρωτα που είχε ο Άγιος Γεώργιος, ώστε σε ηλικία 28 ετών να παραδώσει το σώμα του στα φρικτά μαρτύρια και πως αποκτάτε κατά τους Πατέρας της Εκκλησίας. Την εορτή λάμπρυναν αντιπροσωπεία των στρατιωτικών Αρχών των Στρατοπέδων της περιοχής μας, οι οποίοι εορτάζουν τον Άγιο ως προστάτη του Ελληνικού Στρατεύματος. Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν ο Υποδιοικητής της 695ΑΒΠ, Ανχης(ΥΠ) κ. Γιωτόπουλος Γεώργιος και ο Διοικητής του 36 ΛΔΒ, Τχης(ΔΒ) κ. Καρπέτας Γεώργιος κα. Κατά τη Θεία Λειτουργία παραβρέθηκε επίσης ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Σταυρογιάννης Νικόλαος και πολλοί άλλοι επίσημοι της τοπικής μας κοινωνίας. Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο προϊστάμενος του Ναού π. Νικόλαος Κατσαρέλης, ευχαρίστησε τους επισήμους και τον περιούσιο λαό του Θεού για την πολυπληθή και ευλαβική συμμετοχή του στην Ιερά Πανήγυρη της ενορίας. 

 

 

 Ετικέτες