Πανήγυρις Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στον Αχινό (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου της οικογενείας του Φαρμακοποιού κ. Λουκά Χάδου, το οποίο ευρίσκεται σε ένα καταπράσινο από ελαιώνες τοπίο στην περιοχή του Αχινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος την Τετάρτη 27 Μαΐου.

Στη θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Παναγιώτης Σερέτης με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πελασγίας Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Δημητρίου Τσάμη και του Εφημερίου του Αχινού Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Ιωάννη Μέρμηγκα και έψαλλε η βυζαντινή χορωδία του πολιούχου της Λαμίας Ι.Ν. Ευαγγελιστού Λουκά υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας κ. Αργύρη Βλάχου.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε εκτενώς σε σημαντικά στοιχεία της ζωής του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου και στα αναρίθμητα θαυμαστά σημεία που επιτελεί και ευχήθηκε σε όλους να έχουν ακοίμητες τις πρεσβείες του Αγίου στη ζωή τους.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Χάδος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ιδιαίτερη ευλογία που έδωσε με την παρουσία του στην πανήγυρη και του ευχήθηκε ο Κύριος δια πρεσβειών του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, του ομολογητού να τον ευλογεί στο πολύμοχθο και πολυσχιδές έργο του.

Ο Ποιμενάρχης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κ. Χάδο δια την ωραία προσφώνηση του και βαθύτατα συγκινημένος αναφέρθηκε σε προσωπικές εμπειρίες που εβίωσε όταν διά μικρό χρονικό διάστημα υπηρέτησε ως Διάκονος στο Ιερό Προσκύνημα του οσίου Ιωάννου εις το Νέο Προκόπιο Ευβοίας.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Δασκαλόπουλος και πολλοί πιστοί από τη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή του Αχινού.

img_5624_0.jpg
img_5627_0.jpg
img_5629_0.jpg
img_5646_0.jpg
img_5660_0.jpg
img_5664.jpg
img_5670_0.jpg
img_5671_0.jpg
img_5679_0.jpg
img_5680_2.jpg


Ετικέτες