Πανήγυρις Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στην Τήνο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, την ιερά νήσο Τήνο βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος προκειμένου να τελέσει την πανήγυρη του Ιερού Ησυχαστηρίου του, το Παρεκκλήσιο του οποίου είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσε στην Τήνο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αυτές τις ημέρες ευρίσκεται στην Ελλάδα και κατόπιν αδείας του οικείου Μητροπολίτου Σεβασμιωτάτου Σύρου Τήνου κ. Δωροθέου προεξήρχε των ιερών ακολουθιών. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος στην προσφώνησή του κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου Τήνου κ. Δωρόθεο για την άδεια, ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο Μουάνζα για την ευλογητή παρουσία του στο ησυχαστήριό του, προκειμένου να συνεορτάσουν τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου και εξήρε τόσο την προσωπικότητά του όσο και το έργο του στην μακρινή και ιεραποστολική Μητρόπολη της Τανζανίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα κ. Ιερώνυμος με τη σειρά του εδόξασε τον Θεό που τον αξίωσε να επισκεφθεί το νησί της Παναγίας και ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την ευκαιρία που του έδωσε και τον επιχώριο Μητροπολίτη Σύρου Τήνου κ. Δωροθέου για την ευλογία να προστή των ιερών ακολουθιών.

Μιλώντας προς τους προσκυνητές αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στους αφρικανούς αδελφούς μας και ζήτησε από όλους να τους συμπεριλαμβάνουν στις προσευχές τους, ώστε να βιώσουν την αλλαγή που δίδει η διδασκαλία του Κυρίου.

Στην πανήγυρη συμμετείχαν πολλοί κληρικοί της Τήνου με προεξάρχοντα Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου Πρωτοπρ. π. Γεώργιο Φανερό αλλά και κληρικοί από την Ιερά Μητρόπολή Φθιώτιδος, οι εκ Λαμίας ιεροψάλτες Ανδρέας Ιωακείμ, Αργύρης Βλάχος, Γεώργιος Παλιούρας και Μιλτιάδης Θεόφιλος και εντόπιοι ιεροψάλτες, ενώ παρέστησαν ο πρώην Δήμαρχος Τήνου κ. Σάββας Απέργης, ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Σίμος Ορφανός με άλλους εκλεγέντας Δημοτικούς Συμβούλους, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Γιάγιας, ο ιατρός κ. Κωνσταντίνος Καρδαμίτσης και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί του νησιού.Ετικέτες