Πάνδημη λιτανεία του Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Σπύρου Παπαγεωργίου

Πανηγυρικά ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Αιμιλιανού στο μοναδικό εν Αττική ενοριακό Ναό, που βρίσκεται στο Λόφο Σκουζέ.

Απόψε τελέσθηκε ο Μεθέορτος Αναστάσιμος Εσπερινός όπου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος και εν συνεχεία η πάνδημη λιτανεία στα όρια της ενορίας, με τη συμμετοχή του κόσμου να δημιουργεί ένα ανθρώπινο ποτάμι.

Στη λιτανεία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως Αμβρόσιος, ενώ την πομπή συνόδευσαν η πολιτική, πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία με την παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, Υπαρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, Αγήματος της Προεδρικής Φρουράς, Αγήματος της Αεροπορίας, οι μπάντες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων και πλήθος λαού.

Με την επιστροφή της πομπής στο Ναό ο προϊστάμενος του Ναού, ευχαρίστησε όλους όσους επώνυμους και ανώνυμους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων. Ανέφερε μάλιστα ότι» η συμμετοχή όλων των φορέων αποδεικνύουν την ενότητα του Έθνους μας σε δύσκολες στιγμές όπως αυτές που διανύουμε. Όμως έχουμε πίστη ότι θα σηκωθούμε και πάλι όρθιοι».

_DSC0012.JPG
_DSC0015.JPG
_DSC0087.JPG
_DSC0097.JPG
_DSC0103.JPG
_DSC0105.JPG
_DSC0115.JPG
_DSC0120.JPG
_DSC0143.JPG
_DSC0163.JPG
_DSC0168.JPG
_DSC0175.JPG


Ετικέτες