Ο Mητροπολίτης Φθιώτιδος στην κηδεία του άτυχου Αρχιφύλακα που δολοφονήθηκε

Loading...


Στην Εξόδιο Ακολουθία του άτυχου Αρχιφύλακα των Φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη, ο οποίος δολοφονήθηκε με 43 σφαίρες το απόγευμα του Σάββατο έξω από το οικεία του στην Κουβέλα Στυλίδος, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος.

Στον επικήδειο λόγο του ο Σεβασμιώτατος ξεκίνησε με τα λόγια του Κυρίου στην επί του όρους ομιλία Του: «Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης, ότι αὐτών εστίν ἡ βασιλεία των οὐρανών» τονίζοντας ότι «…ο Σεραφείμ ήταν ένας γνήσιος υπηρέτης και στρατιώτης της πατρίδος, και από τη δύσκολη θέση που υπηρετούσε δεν του εξέλειπε η ευγένεια, η δικαιοσύνη και η ανθρωπιά στην συμπεριφορά του προς τους κρατουμένους.

Υπήρξε πιστό τέκνο της Εκκλησίας με ανατροφή Χριστιανική από την οικογένεια και με παιδεία Χριστιανική από την Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, από την οποία απεφοίτησε το έτος 1986. Σήμερα προπέμπουμε με οδύνη και αποτροπιασμό τον αγαπητό μας Σεραφείμ στην αιωνιότητα. Με οδύνη διά τον πρόωρο και άδικο θάνατό του και αποτροπιασμό για τον τρόπο της ανάνδρου και ειδεχθούς δολοφονίας».

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν σύσσωμη η τοπική πολιτική ηγεσία, συνάδελφοι, φίλοι και πλήθος κόσμου της Φθιώτιδος, οι οποίοι με αισθήματα οδύνης οδήγησαν τον αείμνηστο Σεραφείμ στην τελευταία του κατοικία.Ετικέτες