Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος στην Αμφιθέα Διρφύων – Τι είπε στο ποίμνιο για την εξομολόγηση (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή του Ασώτου 28 Φεβρουαρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Αμφιθέας Διρφύων, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προσέφερε τη Θεία Λειτουργία.

 

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος, με έναυσμα το περιεχόμενο της διατεταγμένης ευαγγελικής περικοπής, της επιλεγομένης «του Ασώτου» (Λουκ. 15, 11-32), παρουσίασε το πρότυπο της μετανοίας του νεοτέρου υιού και την αγάπη του Θεού Πατρός, ενώ κάλεσε όλους τους χριστιανούς να εμπιστευθούν το πετραχήλι του πνευματικού, δια του ιερού Μυστηρίου της Εξομολογήσεως.

 

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος και οι περί αυτόν Κληρικοί, τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση, ενώπιον της προτομής του, υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Εφημερίου, Πρωτοπρεσβ. Χαραλάμπους Μπασούκου, του εξ Αμφιθέας καταγομένου Πρεσβ. Γεωργίου Τσουνή, αλλά και όλων των εκ της Αμφιθέας αγωνισαμένων και πεσόντων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

 

Έπειτα, κατόπιν πρωτοβουλίας των φιλόξενων μελών του Εκκληστικού Συμβουλίου με επικεφαλής τον Εφημέριο Πρεσβ. Κωνσταντίνο Σίδερη, παρετέθη πρωινό κέρασμα στο Σεβασμιώτατο, τη συνοδεία του και το σύνολο των Ενοριτών, κατά την διάρκεια του οποίου πολλοί από τους Ενορίτες είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν εκτενέστερα με τον Επίσκοπό τους.

Th. Leitourgia Amfithea 28.2.2016 001.JPG
Th. Leitourgia Amfithea 28.2.2016 002.jpg
Th. Leitourgia Amfithea 28.2.2016 003.jpg
Th. Leitourgia Amfithea 28.2.2016 004.jpg
Th. Leitourgia Amfithea 28.2.2016 005.jpg


Ετικέτες