Ο Σερρών Θεόκλητος στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την κατασκήνωση της Πανελληνίου Ένώσεως Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (Γ.Ε.Χ.Α.) καθώς και αυτή του Αγίου Δημητρίου της Ιερ;aς Μητροπόλεως Σερρών, που βρίσκονται στην καταπράσινη τοποθεσία της Χρυσοπηγής, επισκέφτηκε την 25 Ιουλίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος όπως κάθε φορά, έγινε δεκτός με πολύ σεβασμό και μεγάλη χαρά από τα παιδιά που φιλοξενούνται και στις δύο κατασκηνώσεις.

Και στους δύο σταθμούς της ποιμαντικής αυτής επίσκεψης, τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν μαζί με τα παιδιά, οι πνευματικοί υπεύθυνοι των κατασκηνώσεων, Αρχιμ. π. Ανδρέας Γκουζούνης και Πρωτοπρ. π. Χρήστος Μάνθος αντίστοιχα, οι αρχηγοί, τα στελέχη, καθώς και οι εθελοντές και εθελόντριες με τη βοήθεια των οποίων λειτουργούν οι κατασκηνώσεις.

Κατά την διάρκεια αυτής της πνευματικής αναστροφής των ελπιδοφόρων βλαστών της Εκκλησίας μας με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη, αναπτύχθηκε μία εποικοδομητική συζήτηση σε κλίμα ιδιαιτέρως εγκάρδιο.

Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τα παιδιά για την παρουσία τους στην μεγάλη αγκαλιά της Εκκλησίας, προτρέποντάς τα να παραμείνουν κοντά της και δι’ αυτής κοντά στον Χριστό, που ασφαλίζει και φωτίζει την νεότητα. Τα προέτρεψε επίσης να χαρούν την αναστροφή των ημερών και όσα πνευματικά και ωφέλιμα προσφέρει η ζωή της κατασκήνωσης. Συνεχάρη τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην κοινή Μητέρα όλων μας Εκκλησία και δεν παρέλειψε να συμβουλεύσει στα παιδιά να αγαπούν τον Χριστό και να πορεύονται στη ζωή με οδηγό την αθάνατη αλήθειά Του και να αποφεύγουν τη συμπόρευση με τις πρόσκαιρες και επιζήμιες γοητείες του κόσμου.

Οι Κατασκηνωτές με την σειρά τους, μέσα σε κλίμα απλότητος και χαράς, έψαλαν εκκλησιαστικούς ύμνους και τραγούδισαν νεανικά χριστιανικά τραγούδια στον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του, επιτυγχάνοντας έτσι να μεταδώσουν στους παρισταμένους μια γεύση της κατασκηνωτικής ζωής.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε πατρικώς τα ‘’χρυσά νιάτα’’ της Εκκλησίας, ευχήθηκε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και διένειμε σε όλους ευλογίες και γλυκίσματα.

ser1.jpg
ser2-850x600.jpg
ser3.jpg


Ετικέτες