Σερρών Θεολόγος: «Μπράβο στον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών»

Loading...


«Μπράβο στον Εμπορικό Σύλλογο των Σερρών και σε όλους τους αρμόδιους φορείς οι οποίοι προτίμησαν να είναι κλειστά τα μαγαζιά την Κυριακή στις Σέρρες. Μπράβο τους, διότι επάνω από το κέρδος έβαλαν το θέλημα του Θεού, επάνω από το υλικό κέρδος έβαλαν την αξία της οικογένειας , επάνω από το χρήμα έβαλαν τον άνθρωπο».

Με αυτά τα λόγια ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος συνεχάρη τον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών και όλους τους συναρμόδιους φορείς, το απόγευμα του Σαββάτου, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στον πανηγυρικό αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλιού Σερρών για την απόφαση τους να παραμείνουν κλειστά τα μαγαζιά τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών, στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014, πήρε την απόφαση τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά όλο τον χρόνο και μόνο δύο (2) Κυριακές, κατά την διάρκεια της εορτής των Χριστουγέννων να είναι ανοιχτά για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Έτσι ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την εορτή του Προφήτη Ηλία συνεχάρη τον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών και εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ σ΄όλους αυτούς που νομοθετούν νόμους αντίθετους με το θέλημα του Θεού και δεν σέβονται την αργία της Κυριακής.

Στην ομιλία του τόνισε, ότι με τέτοιους νόμους όχι μόνο δεν θα βγούμε από την οικονομική κρίση αλλά θα επιδεινωθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας γιατί δεν θα έχουμε σύμμαχό μας τον Θεό. Αντίθετα, όπως είπε επισύρουμε την οργή του Θεού γιατί βάζουμε βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας μας και στον θεσμό της οικογένειας για χατίρι των πολυεθνικών και των ξένων συμφερόντων. Ο Προφήτης Ηλίας, τόνισε, «είχε λόγον ελεγκτικόν, δυνατόν, αλλά όχι άστοργον διότι πονούσε δια την κατρακύλα του Ισραηλιτικού λαού». Διευκρίνησε επίσης, ότι πρόθεσή του δεν είναι να κινδυνολογεί, αλλά να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου από ενδιαφέρον και αγάπη, λέγοντας ότι είναι βέβαιο ότι τέτοιοι νόμοι που αντιτίθενται στο θέλημα του Θεού θα γίνουν αιτία να μας συμβούν ακόμη μεγαλύτερα κακά στον τόπο μας.

Μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

«Παραβιάζουν σαφέστατα τον νόμο του Θεού και αυτό δε θα μείνει αναπάντητο γιατί θα έρθει η οργή του Θεού σ’ αυτούς οι οποίοι τα νομοθετούν και τα διατάσσουν ενάντια στην συνείδηση και στην ταυτότητα αυτού του λαού. Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής θα είναι μία βόμβα μεγατόνων στον θεσμό της οικογένειας. Οι άνθρωποι έρχονται και μας λένε ότι δεν είναι πια άνθρωποι, δεν είναι πια πρόσωπα, είναι μονάδες, είναι χρήμα, είναι ότι συμφέρει στον κουρβανά των λίγων και των πλουσίων.

Και αν οι Κυριακές δεν είναι αργίες εις το εξωτερικόν , πρέπει εμείς σώνει και καλά να υοθετήσουμε ότι γίνεται στον εξωτερικόν; Αυτός ο τόπος δεν έχει ταυτότητα; Αυτός ο τόπος δεν έχει ιστορία; Αυτός ο τόπος δεν έχει ήθη και έθιμα, πρέπει όλα να τα ισοπεδώσουμε, επειδή σε κάποιες περιοχές γίνεται αυτό;

Βάζουμε βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας μας, και θα πληρώσουμε πικρώς τους καρπούς, και αυτό είναι ένα δείγμα της αποστασίας μας.

Θέλω από της θέσεως αυτής να επαινέσω τον Εμπορικόν Σύλλογο των Σερρών και όλους τους συναρμόδιους φορείς οι οποίοι αντιστάθηκαν σ’ αυτήν την άδικον και αντίθεον απόφασιν και προτίμησαν να είναι κλειστά τα μαγαζιά την Κυριακή στις Σέρρες. Μπράβο τους, διότι επάνω από το κέρδος έβαλαν το θέλημα του Θεού, επάνω από το υλικό κέρδος έβαλαν την αξία της οικογένειας , επάνω από το χρήμα έβαλαν τον άνθρωπο, ο οποίος για να λειτουργήσει έχει ανάγκη από ξεκούραση.

Αδελφοί, οι καιροί είναι επικίνδυνοι, οι καιροί είναι δύσκολοι, και να κοιτάξουμε όλοι μας να συμμαζευτούμε , να κοιτάξουμε όλοι μας να δούμε τα λάθη μας και να μετανοήσουμε και να τα διορθώσουμε ειδάλλως η καταστροφή είναι κοντά , ειδάλλως η κρίσις όχι μόνο δεν θα γίνει ολιγοτέρα αλλά θα επαυξηθεί και θα πλήξει και τα θεμέλια ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας . Δεν κινδυνολογούμε, αλλά βλέπουμε τι έρχεται διότι με την καταπάτηση του νόμου του Θεού ποτέ και τίποτα αγαθόν δεν θα προέλθει για την κοινωνία μας και για την πατρίδα μας. Ας μας φωτίζει ο προφήτης Ηλίας ο οποίος είχε λόγο δυνατόν , λόγον ελεγκτικόν , όχι λόγον άστοργον άλλά αγάπης λόγον, διότι πονούσε για την κατρακύλα του Ισραηλιτικού λαού . Όταν η εκκλησία διαμαρτύρεται το κάνει από αγάπη και στοργή από ενδιαφέρον, βλέπουσα να έρχεται η καταστροφή και προσπαθούσα με όσες δυνάμεις έχει να ανακόψει αυτήν την πορεία προς τον γκρεμόν , προ της απώλεια, προς το τέλος το οδυνηρόν. Ο προφ. Ηλίας ας μας φωτίζει και ας μας εμπνέει έτσι ώστε να πορευόμεθα εις την οδόν του Κυρίου εφαρμόζοντες τις εντολές του Θεού και τιμώντας το ανθρώπινο πρόσωπο που είναι δημιούργημα του Θεού.»Ετικέτες