Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Για προσκυνηματικούς λόγους επεσκέφθη την Πάτρα, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα, κ. Ανδρέι Μάσλοφ με την σύζυγό του.
Τον κ. Πρέσβη με τη συνοδεία του υπεδέχθη στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γεώργιο Διδασκάλου και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαίας κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

 Ο κ. Πρέσβης και η σύζυγός του, ξεναγήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, τόσο στον παλαιό, όσο και στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου και προσκύνησαν τον Τάφο του Αποστόλου, την Αγία Κάρα και τον Σταυρό του Μαρτυρίου του.
          Εν συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Ιερό Επισκοπείο, και μετά ταύτα επεσκέφθησαν την Αchaia Clauss και τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη.

Το προσκύνημα του κ. Πρέσβεως και της συνοδείας του συνεχίστηκε στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλιού Πατρών, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από την Ηγουμένη Ιερεία και τις Μοναχές. Εκεί προσκύνησαν την Εικόνα του Προφήτου Ηλιού και τον Αχειροποίητο Τίμιο Σταυρό.

Μετά την Ιερά Μονή του Προφήτου Ηλιού, ο κ. Πρέσβης και η συνοδεία του, συνοδευόμενοι από τον Σεβασμιώτατο, τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον Δήμαρχο Πατρέων και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, επεσκέφθησαν την Ιερά Μονή Παναγίας Γηροκομητίσσης, όπου τους υπεδέχθη ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος Αρχιμ. π. Συμεών Χατζής μετά της Συνοδείας του, και ξεναγήθηκαν στην Ιερά Μονή, αφού προσκύνησαν την Ιερά και περίπυστη Εικόνα της Παναγίας και προσεφέρθη μοναστηριακό κέρασμα.

Στο πλαίσιο της συναντήσεώς τους ο Σεβασμιώτατος με τον κ. Πρέσβη, συνεζήτησαν θέματα αφορώντα στις σχέσεις της πόλεως των Πατρών με τη Ρωσία, κυρίως σε ο, τι αφορά τις προσκυνηματικές επισκέψεις των ομοδόξων αδελφών Ρώσων, στην πόλη του Αγίου Ανδρέου, μετά μάλιστα και από την μεταφορά του Σταυρού του Αγίου Ανδρέου από την Πάτρα στη Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία και την παραμονή εκεί, του Σταυρού επί εικοσαήμερον πέρυσι. Επίσης συζητήθηκαν άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των ομοδόξων Λαών, Ελλάδος και Ρωσίας.

Ο κ. Πρέσβης ανεχώρησε με την υπόσχεση ότι θα επανέλθη συντόμως, προκειμένου να γνωρίση περισσότερο τα Ιερά Προσκυνήματα της Αχαίας και γενικώτερα την περιοχή μας.

 Ετικέτες