Ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Παντελεήμονα Χαλανδρίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Σπύρου Παπαγεωργίου

Ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Χαλανδρίου εόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη την μνήμη του Αγίου ενδόξου Παντελεήμονος του ιαματικού.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού και της Λιτανεύσεως της Ι. Εικόνος του Αγίου, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος άγει και τα ονομαστήριά του.

Στην ομιλία του ο κ. Παντελεήμων τόνισε ότι «ο Άγιος Παντελεήμων ήταν αθλοφόρος διότι εμαρτύρησε για την πίστη του, ιαματικός διότι θεράπευε και εκτός της ιατρικής επιστήμης και Άγιος γιατί η ζωή του ήταν δωσμένη στο Θεό.. Εμείς αθλοφόροι και ιαματικοί δεν μπορούμε ίσως να γίνουμε, όμως όλοι είμαστε καλεσμένοι στην αγιότητα. Και Άγιοι γινόμαστε όταν συνειδητά ενσωματωθούμε στην Εκκλησία που είναι Σώμα Χριστού, όταν γινόμαστε μέλη της Εκκλησίας. Τότε αντλούμε αγιότητα και φως και αυτό το φως, το ακτινοβολούμε στην ζωή μας. Ένα φως που θεραπεύει, φωτίζει και διαλύει το σκότος της απελπισίας.

Τον αγιασμό μας δυστυχώς αδελφοί μου, τον έχουμε παραμελήσει, γιατί επιδιώκουμε άλλα πράγματα. Αν μπροστά στις προσπάθειες μας, βάλουμε μπροστά τον Χριστό και τον αγώνα μας για την αγιότητα, τότε οι αγαθές επιδιώξεις μας ευλογούνται και θα προκόβουμε. Διαφορετικά θα βρισκόμαστε στην σημερινή αδιέξοδη κατάσταση. Το μήνυμα λοιπόν του Αγίου Παντελεήμονος είναι «επιδιώξτε την αγιότητα και το φως του Χριστού, που θερμαίνει τις καρδιές μας και σκορπίζει τα σκοτάδια.».

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλανδρίου και την μεγάλη συμμετοχή πιστών,

Στο τέλος ο κ. Παντελεήμων εξέφρασε τη χαρά του για το πλούσιο πνευματικό έργο που επιτελείται στον Άγ. Παντελεήμονα Χαλανδρίου με την καθοδήγηση των ιερέων του ναού. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες