Ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ζωοδόχο Πηγή Ακαδημίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Σπύρου Παπαγεωργίου

Με αναστάσιμο πανηγυρικό τρόπο, τελέστηκε απόψε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ιστορικό ναό της Ζωοδόχου Πηγής οδού Ακαδημίας.

Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος του Οικουμενικού Θρόνου Ναζιανζού Θεοδώρητος περικυκλούμενος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο περικαλλής ναός της πρωτεύουσας ήταν στολισμένος και από νωρίς είχε γεμίσει από κόσμο κάθε ηλικίας. Μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της Ακολουθίας του Εσπερινού, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Λόντος διένειμε, χάριν ευλογίας, στο πολυπληθές εκκλησίασμα αντίτυπα της Καινής Διαθήκης καθώς και τη νέα έκδοση που επιμελήθηκε, με την Ακολουθία της Ζωοδόχου Πηγής με τον Παρακλητικό Κανόνα και του Χαιρετισμούς.

Ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο σύντομο λόγο του στο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας καθώς και στα θαυμάσια της Υπεραγίας Θεοτόκου, ως πήγης «βρύουσα ζωήν» που πρεσβεύει στον Υιό και Θεό της για την σωτηρία μας.

Η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος δεν πραγματοποιήθηκε γύρω από το Ναό, λόγω εκτεταμένων κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων στην περιοχή γύρω από το Ναό και έτσι η περιφορά έγινε εντός του Ναού.
 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες