Ο Μουάνζα Ιερώνυμος στη Μητρόπολη Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κατάνυξη και την παρουσία πολλών προσκυνητών πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Δίβρης την ανάμνηση της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του θαυματουργού το διήμερο 19 και 20 Μαΐου.

Στον Αναστάσιμο πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα κ. Ιερώνυμος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) ο οποίος εβρίσκεται τις ημέρες αυτές στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με την συμμετοχή του επιχώριου Μητροπολίτου κ. Νικολάου και έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης και Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ευθύμιος Τσούμας και ο Λαμπαδάριος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Παλιούρας. Παρέστησαν δε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος κ. Καλαμπαλίκης, άλλοι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος της Δίβρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διβριωτών και πολλοί προσκυνητές.

Μετά την αρτοκλασία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Νικόλαος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μουάνζα κ. Ιερωνύμου και του ευχήθηκε ο Θεός να του δίδει δύναμη στο πολύπλευρο και επίπονο έργο του, ώστε να συνεχίσει να ποιμαίνει θεα­ρέστως το ποίμνιό του.

Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Μουάνζα κ. Ιερώνυμος, αφού με­τέ­φε­ρε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεο­­­δώ­ρου, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νικόλαο για τη φιλοξενία και τη συμπα­ρά­στα­­ση της τοπικής μας Εκκλησίας στο έργο της Μητροπόλεως Μουάνζα, ανα­­φέρθηκε στο έργο της Ιεραποστολής και ιδιαιτέρως στους αφρικανούς αδελφούς μας και εζήτησε από τους πιστούς να τους συμπεριλαμβάνουν στις προσευχές τους, ώστε να βιώσουν την αλλαγή που δίδει η διδασκαλία του Κυρίου. Τέλος με ιδιαίτερη χαρά ανακοίνωσε ότι τα εγκαίνια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου που οικοδομείται στη Μουάνζα και είναι έργο αγάπης και προσφοράς του Φθιωτικού λαού, θα τελεσθούν συν Θεώ στις 9 Οκτωβρίου του 2016 από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ Θεόδωρο.

Περί το τέλος του Εσπερινού ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Αρσένιος Κατερέλος ευχαρίστησε τους δύο Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς για την παρουσία τους στην πανήγυρη της Μονής και ευχήθηκε ο Κύριος να χαρίζει έτη πολλά δια να ποιμαίνουν αγιοφίλως το ποίμνιο τους.

Ανήμερα της εορτής οι δύο Αρχιερείς μετέβησαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Νέας Βράχας Λαμίας και χοροστάτησαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και μίλησαν καταλλήλως στο πολυπληθές εκκλησίασμα.

img_0009_30.jpg
img_0013_24.jpg
img_0014_19.jpg
img_0016_34.jpg
img_0023_29.jpg
img_0027_15.jpg
img_0033_19.jpg
img_0037_23.jpg
img_0046_20.jpg