Ο Μητρ. Χαλκίδος στην πανήγυρη του παρεκκλησίου του Αγ. Χριστοφόρου Βασιλικού(ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Σάββατο 9 Μαΐου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο Αγίου Χριστοφόρου της γενέτειράς του Βασιλικό Χαλκίδος, το οποίον ανήγειρε προ ετών η οικογένεια του κ. Χρήστου Σμπιλίρη και παρεχώρησε στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, όπου και ανήκει.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης, Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και Διευθυντής του Γηροκομείου Χαλκίδος, ο Πρωτοπρεσβ. Ηλίας Αγιαννίτης, Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Χαλκίδος και ο Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιος Μπασδέκης, Εφημέριος της Ενορίας, ενώ έψαλλε θαυμασιώτατα Χορός Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του κ. Αθανασίου Τριανταφύλλου, Αντιδημάρχου Ληλαντίων και του κ. Αλεξάνδρου Βουρή, αμφοτέρων, ιεροψαλτών της Ενορίας.

Πολλοί ευλαβείς προσκυνητές προσήλθαν και ζήτησαν την πρεσβεία του Αγίου Χριστοφόρου, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς κοινώνησαν και των Αχράντων Μυστηρίων.

Η Ιερά Πανήγυρη μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των fm.

 

 

 Ετικέτες