Ο Μητρ. Φθιώτιδος στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή(ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Αθήνα μετέβη την Δευτέρα 4 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος  κ. Νικόλαος προσκεκλημένος της Ενώσεως Αποφοίτων της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής προκειμένου να συμμετάσχει στην Εκδήλωση εις τιμήν και μνήμην των μακαριστών Σχολαρχών της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αρχιμ. Μάξιμο Δασκαλάκη και Αρχιμ. Νεκτάριο Κοτζιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής και περιελάμβανε 4 εισηγήσεις από τους Ριζαρείτες Αρχιερείς Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο και Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, τον Καθηγητή του ΑΠΘ κ. Παναγιώτη Σκαλτσή και τον Οσιολογιώτατο Μοναχό – τ. Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους π. Μάξιμο Ιβηρίτη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος μίλησε για τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Δασκαλάκη τονίσας ότι υπήρξε υπόδειγμα κληρικού και παιδαγωγού υποψηφίων Ιερέων, διακρινόμενος δια το ταπεινό του φρόνημα, την επιστημονική του ευρυμάθεια, την εσωτερική πνευματική ζωή, την καλοσύνη του και την αγάπη του στη Θεία Λατρεία. Μετά τον Άγιο Νεκτάριο και τον σοφό Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαδόπουλο, τον μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Δασκαλάκης είναι τρίτος στη σειρά των μεγάλων προσωπικοτήτων Διευθυντών της Ριζαρείου Σχολής, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Για τον έτερο τιμώμενο Διευθυντή Αρχιμ. Νεκτάριο Κοτζιά μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώ ο Καθηγητής κ. Σκαλτσής μίλησε για τα επιστημονικά έργα των δύο Διευθυντών και ο οσιολογιώτατος Μοναχός π. Μάξιμος μίλησε δια τον Αρχιμ. Μάξιμο Δασκαλάκη ως Αγιορείτη.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία της Σχολής ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Τσολίδης, ο Διευθυντής της Ριζαρείου Ε.Σ. κ. Δημήτριος Μίχας, ο Πρόεδρος του Πολυμελούς Συμβουλίου της Ρ.Ε.Σ. κ. Χρήστος Μασαλλάς και ο Πρόεδρος της Ενώσεως Αποφοίτων Ρ.Ε.Σ. κ. Δημήτριος Καβρουλάκης, παρέστησαν δε πολλοί κληρικοί, καθηγητές Πανεπιστημίου και παλαιοί Ριζαρείτες.       

 

 

 

 

 Ετικέτες