Ο Μητρ. Σύρου στα Γρεβενά για την εορτή του Οσίου Δαυίδ του εν Θεσσ/νίκη(ΦΩΤΟ)

Loading...


Τιμών την ιερά μνήμη του Οσίου Δαυίδ, του εν Θεσσαλονίκη, ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη χθες στα Γρεβενά καί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου συνιερούργησε μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γρεβενών κ. Δαυίδ, του και άγοντος τα ονοματήριά του, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Κοζάνης κ. Παύλου, Σισανίου κ. Παύλου, Λαγκαδά κ. Ιωάννου και Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, συνευχομένου στο ιερό Βήμα του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου.

Κατά την Θεία Λειτουργία, στην οποία παρέστησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές της πόλεως και πλήθους πιστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δαυίδ προέβη στη χειροτονία Πρεσβυτέρου και Διακόνου και ομίλησε διδακτικώτατα και πνευματικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, αναφερθείς στον βίο του Οσίου Δαυίδ.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ, ευχαριστών τους παρισταμένους, κατέληξε λέγων:

«Ό αοίδιμος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος, όπως επληροφορήθην, ήθελε να επιλέξει τον ενθρονιστήριο λόγο του με τρεις λέξεις, ευχαριστώ, παρακαλώ, συγγνώμη! Και εγώ σήμερα, ως εις μνημόσυνο του εν ουρανοίς ενθρονισθέντος Ιεράρχου, σας ευχαριστώ για την παρουσία και τις ευχές σας, σας παρακαλώ να προσεύχεσθε για μένα και σας ζητώ συγνώμη για ό, τι σας παρεπίκρανα!»    

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες