Ο Μητρ. Κορίνθου στην Μεγαλόπολη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. 

Συγκεκριμένα ως καλεσμένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, παρέστη την Δευτέρα 23 Μαίου σε εορταστική εκδήλωση της Μητροπόλεως, η οποία περιελάμβανε παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα αλλά κυρίως την Αρκαδία. Όλη η εκδήλωση αφιερώθηκε στον καλεσμένο Μητροπολίτη, ο οποίος με τον πύρινο λόγο του πραγματικά ενθουσίασε όλους τους παρευρισκομένους που κατέκλυσαν το πνευματικό κέντρο της πόλης. Στην ομιλία του ο άγιος Κορίνθου δήλωσε ενθουσιασμένος με το ποιμαντικό έργο της Μητροπόλεως της Μεγαλοπόλεως, ειδικά στα νέα παιδιά. Ξεσήκωσε τον κόσμο με τον ζωντανό, απλό αλλά και ουσιαστικό θεολογικό λόγο του. Μίλησε για τις αξίες που αλλοιώνονται και την κρίση που ταλαιπωρεί την χώρα μας. Επίσης τόνισε πως ο Χριστός και η Ελλάδα είναι τα σημαντικά προπύργια της πατρίδας μας.

Ο Σεβασμιώτατος Άγιος Κορίνθου τιμήθηκε από την Ιερά  Μητρόπολη με το μετάλλιο του αγίου Γρηγορίου του Ε´για την πολυετή προσφορά του στην Εκκλησία και στο Έθνος.

  Επίσης για την αξία της Βυζαντινής Μουσικής μίλησε ο καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής και πρωτοψάλτης κος Αθανάσιος Παιβανάς, ο οποίος ενθουσίασε τον κόσμο με την παρουσίασή του. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαίδης. Αμφότεροι οι Καθηγητές-Ομιλητές είναι συνεργοί και πνευματικά τέκνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη και τον εμπνευσμένο λόγο του Σεβασμιωτάτου.

ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, σύμπασα η εκπαιδευτική Κοινότητα της Πόλης, πρόεδροι τοπικών συλλόγων και πολλοί μαθητές των σχολείων της πόλης . Οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς αναχώρησαν μετά το πέρας της εκδήλωσης για την Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

 

 


 Ετικέτες