Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος σε σχολεία της πόλης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε χθες, Τρίτη, κατόπιν προσκλήσεως, το 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, όπου τον υποδέχθηκαν το διδακτικό προσωπικό, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και οι μαθητές, με τους οποίους ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει.

Μετά από σύντομο διάλογο, οι μαθητές ζήτησαν από τον Σεβασμιώτατο να τους μιλήσει για τα γεγονότα που εορτάζουμε την Μεγάλη Εβδομάδα. Έτσι ο Σεβασμιώτατος εξιστόρησε με συντομία όλα τα γεγονότα από την Κυριακή των Βαΐων έως την Ψηλάφηση του Θωμά. Στη συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών, συνεχάρη διδασκάλους και μαθητές για την εύτακτη και ζωντανή τους παρουσία και διένειμε μικρές ευλογίες σε όλους.

Το πρωί της Τετάρτης 1 Απριλίου 2015, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Χαλκίδος, όπου τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη, τον Εφημέριο τού Ι. Ναού Πρεσβ. Ιωάννη Γκρινιάρη και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό.

Στην Προηγιασμένη μετείχαν, μεταξύ άλλων πιστών, οι διδάσκαλοι και οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος. Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο κήρυγμα και αναφέρθηκε στην αγαθή συνεργασία του σχολείου και της ενορίας και προσέφερε, ως τιμητικό δώρο, μια εικόνα του Αγ. Γεωργίου στον υπό συνταξιοδότηση Διευθυντή του Σχολείου κ. Γεώργιο Κάβουρα ο οποίος διακονεί με πιστότητα και συνέπεια την εκπαίδευση επί 40 συναπτά έτη.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος μετέβη, κατόπιν προσκλήσεως, στο 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδος, όπου ομίλησε σε μαθητές και καθηγητές, οι οποίοι τον άκουσαν με επαινετή προσοχή και τάξη. Μετά τη λήξη της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου όλοι οι μαθητές έλαβαν την ευχή και μια αναμνηστική ευλογία από τον Επίσκοπό τους.
Λίγο αργότερα, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το 5ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδος, όπου συνάντησε τους μικρούς μαθητές, συναναστράφηκε μαζί τους, τους άκουσε να τραγουδούν και τους προσέφερε μικρές ευλογίες. Κατά την αναχώρηση του Σεβασμιωτάτου τα παιδάκια τον κατευόδωσαν με ενθουσιασμό.

xalkidos_Proigiasmeni gia paidia 2ou Dimotikou 1.4.2015 001.jpg
xalkidos_Proigiasmeni gia paidia 2ou Dimotikou 1.4.2015 002.jpg
xalkidos_Proigiasmeni gia paidia 2ou Dimotikou 1.4.2015 003.jpg
21o Dimotiko Xalkidos 31.3.2015 001.jpg
21o Dimotiko Xalkidos 31.3.2015 002.jpg
4o Gymnasio Xalkidos 1.4.2015.jpg
5o Nipiagogeio Xalkidos 1.4.2015.jpgΕτικέτες