Ο Μητροπολίτης Αργολίδας τίμησε τη μνήμη του κορυφαίου αιρετού της τοπικής αυτοδιοίκησης, Κώστα Μπίτζη (φωτο)

Loading...


Φωτορεπορτάζ: Ευάγγελος Μπουγιώτης

Την Κυριακή, στις 10.30 το πρωί ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος, αποκάλυψε αναμνηστική – τιμητική πλάκα, στην πλατεία Κουτσοποδιού, δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής και παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Ο Κώστας Μπιτζής που έχασε τη ζωή του πρόωρα, υπηρέτησε την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κουτσοπόδι, το νομό του, την Αργολίδα και την μεγάλη αγάπη του, την Ελλάδα, με ένα τρόπο πρότυπο αφοσίωσης και ανιδιοτελούς προσφοράς.

Ως Πρόεδρος της κοινότητας Κουτσοποδίου, ως αντινομάρχης Αργολίδας και ως Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Κουτσοποδίου, υπήρξε ιδιαιτέρως αποτελεσματικός.

Ως Πρόεδρος της ΝΕΛΕ προώθησε την Λαϊκή Επιμόρφωση και ως πολιτικό στέλεχος στήριξε τη Νέα Δημοκρατία χωρίς, όμως, παρωπίδες.

Αγωνίσθηκε για την δημιουργία, ως Καλλικρατικού Δήμου, του 5ου Δήμου στην Αργολίδα, του Δήμου Μυκηνών, με έδρα το Κουτσοπόδι, η έκταση του οποίου θα ξεκινούσε από τις Λίμνες (στα όρια της Κορινθίας) και θα έφτανε μέχρι το Βρούστι (στα όρια της Αρκαδίας).

Έφτασε πολύ κοντά στο όνειρο αλλά οι κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ στο νομό, προώθησαν για λόγους κομματικής σκοπιμότητας την ενσωμάτωση στον γιγαντιαίο Δήμο Άργους – Μυκηνών.

Στην εκδήλωση τιμής παραβρέθηκαν, ο Υπουργος ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης, ο Υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Γ. Ανδριανός, ο Γ.Γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων Γ. Διδασκάλου, οι περιφερειακοί συμβουλοι Φ. Στεφανόπουλος και Β. Σιδέρης, ο αντιδήμαρχος Β. Δούρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κρίγκος, Πετσέλης κ.α.

alt
alt
alt
altΕτικέτες