Ο Μαντινείας Αλέξανδρος εγκανίασε Ναό στο Αστρος (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν σήμερα τα εγκαίνια του ναού του Αγίου Παύλου στο Αστρος, χορστατούντος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ. Αλεξάνδρου, παρουσία ιερέων απ’ όλη την περιοχή, πλήθους πιστών και επισήμων.

Μετά την ακολουθία του Ορθρου, ο Σεβασμιώτατος κκ. Αλέξανδρος μιλώντας στο εκκλησίασμα εξηγούσε τόσο τη σπουδιαότητα της τελετής όσο και το τι συμβαίνει βήμα – βήμα κάθε στιγμή.

Ο ναός άδειασε και έκλεισε. Πιστοί και ιερείς συγεντρώθηκαν έξω για την περιφορά και το «Αρατε πύλας», από τα χείλη του Μητροπολίτη, για το άνοιγμα του ναού. Με την είσοδο στο ναό ξεκίνησε ο καθαγιασμός της Αγίας Τράπεζας με την τοπθέτηση των ιερών λειψάνων, ο καθαρισμός και η τοποθέτηση του κατασάρκιου. Στη συνέχεια τελέστηκε η Θεία Λειτουργία.

Διαβάστε εδώ:  Λαμπρά εγκαίνια Ναού από τον Χαλκίδος Χρυσόστομο (ΦΩΤΟ)

Tέλος, έγινε από τον Μητροπολίτη η χειροθεσία των Γ. Κανατά και Κ. Καραγιάννη σε ιεροψάλτες, ενώ διαβάστηκαν τα ονόματα και τιμήθηκαν άνθρωποι που έχουν βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια για την ανάγερση του Ιερού Ναού. Επίσης, δόθηκε από τον εφημέριο του ναού π. Γεώργιο Αρφάνη ως δώρο στον Μητροπολίτη μια ποιμαντορική ράβδος.

Μετά το τέλος η Ωραία Πύλη άνοιξε για τους πιστούς ώστε να προσκυνήσουν την Αγία Τράπεζα και μοιράστηκαν φυλαχτά.
Το παρών έδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Π. Μαντάς, ο π/σ κ. Κατσίρης, μέλη της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης του ΔΣ, ο πρόεδρος της δ/κ Αστρους κ. Δικαίος και η πολιτευτής με τη ΝΔ στην Αρκαδία κυρία Εύη Τατούλη.

dsc_0011 dsc_01551 dsc_01191 dsc_01091 dsc_00881 dsc_00451 dsc_0427 dsc_0401 dsc_0384 dsc_0361 dsc_0323 dsc_0264 dsc_0249 dsc_0186 dsc_0072