Ο Καλαμαριάς Ιουστίνος στον Καρτεράδο Σαντορίνης για τον Εορτασμό της Ανάληψεως (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Σήμερα πανηγυρίζουμε την Ανάληψη του Χριστού, με την οποία ο Κύριος ολοκλήρωσε το απολυτρωτικό και σωτηριώδη έργο Του πάνω στη γη.

Η άνοδός Του στον Ουρανό ήταν η συνέχεια της Γεννήσεως, Βαπτίσεως, διδασκαλικού έργου, της Σταυρώσεως αλλά και της Αναστάσεώς Του.

Με την Ανάληψή Του ολοκληρώθηκε το επίγειο έργο, αλλά η ανθρωπότητα όμως δεν έχει σωθεί ακόμη, γιαυτό, αυτό που έφερε έπρεπε να γίνει προσωπικό θέμα του καθενός. Δηλαδή το γενικό και
αντικειμενικό να γίνει ατομικό, και αυτό έγινε με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, όπου το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πνεύμα το Άγιο, αναλαμβάνει την διακονία της κοινής ενέργειας του Τριαδικού Θεού.

Η Ανάληψη του Κυρίου όμως δεν μας παραπέμπει μόνο στην Πεντηκοστή, αλλά στη συνέχεια μας παραπέμπει και στη Δευτέρα Παρουσία.
Ο ένδοξος ερχομός Του για Δεύτερη φορά, αποτελεί συνέχεια της Πρώτης Παρουσίας Του, όπου το τέλος της, ήταν η Ανάληψη, αλλά και της μυστηριώδους παρουσίας Του εν Αγίω Πνεύματι στην Εκκλησία.
Η Δευτέρα Παρουσία αποτελεί την προοπτική και την προσμονή των Χριστιανών, όπου τρεφόμαστε και από το μέλλον, η οποία θα φέρει την τελική κρίση των ανθρώπων.
Στην κρίση αυτή και στη συνέχειά της, την Αιώνια Βασιλεία του Θεού, κατά την οποία θα κυριαρχεί ο Κύριος και βλέποντας την οριστική και τελική έκφραση του Βασιλικού Αξιώματος του Κυρίου, στοιχείο του οποίου είναι η Ανάληψή Του.

Ο Χριστός Βασιλέας είναι ο νικητής Χριστός, κατά της αμαρτίας, κατά του διαβόλου, και κατά των παθών του ανθρώπου….
Σ΄ όλη την οικουμένη σήμερα η ορθοδοξία μας τιμά με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Ένδοξο Ανάληψη του Κυρίου, έτσι και στο νησί της Σαντορίνης το οποίο είναι διάσπαρτο από πανέμορφους ναούς, ένας εξ΄ αυτών είναι και ο Ιερός Ενοριακός της Αναλήψεως στον Καρτεράδο της Σαντορίνης.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαμαριάς & Νέας Κρήνης κ.κ. Ιουστίνος, όπου και στην συνέχεια κήρυξε τον Θείο Λόγο της ημέρας με ψυχωφελή και κατάμεστα λόγια στις διψασμένες καρδιές των παρευρισκομένων μελών της εκκλησίας, όπως μπορείτε να δείτε στη συνέχεια και στο πιο κάτω βίντεο.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε περιφορά της εικόνας, περιμετρικά του ναού στα στενά και γραφικά σοκάκια του χωριού.

Μετέπειτα ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη από κρέας κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι.

0906kal (1).jpg
0906kal (2).jpg
0906kal (3).jpg
0906kal (4).jpg
0906kal (5).jpg
0906kal (6).jpg
0906kal (7).jpg
0906kal (8).jpg
0906kal (9).jpg