Ο Ιωαννίνων Μάξιμος κοντά στο ποίμνιό του (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σε Ενορίες εντός και εκτός του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων βρέθηκε τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.

Πιό συγκεκριμένα:
• Στις 23 Δεκεμβρίου χοροστάτησε στον Εσπερινό στις Ενορίες Μυροδάφνης και Πέρδικας.
• Την επομένη, 24 Δεκεμβρίου, τέλεσε τις Μεγάλες Ώρες, τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στην Ενορία της Αγίας Μαρίνης της πόλεως των Ιωαννίνων.

• Ανήμερα των Χριστουγέννων, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος δέχτηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τους πιστούς και αντάλλαξε ευχές μαζί τους. Τηρώντας, μάλιστα, το έθιμο που επικρατεί στη Μητρόπολή μας εδώ και πολλά χρόνια, προσέφερε σε όλους τον καθιερωμένο «ζωμό», δηλαδή ζωμό από κοτόπουλο, σερβιρισμένο με λεμόνι σε φλιτζάνι τσαγιού.

• Στις 26 Δεκεμβρίου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρχιμανδρείου πόλεως Ιωαννίνων και το απόγευμα χοροστάτησε στον Εσπερινό στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου της πόλεως των Ιωαννίνων .
• Τέλος, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου «Αγοράς» της πόλεως των Ιωαννίνων.

Πέρα, όμως, από το πλούσιο Λειτουργικό πρόγραμμα, ο Ποιμενάρχης βρέθηκε κοντά στους ανθρώπους που αυτές τις Άγιες ημέρες τις πέρασαν στις κλίνες των νοσοκομείων της πόλεως των Ιωαννίνων. Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, επισκέφθηκε εκ νέου το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, και πιο συγκεκριμένα την Παθολογική και Ογκολογική κλινική του νοσοκομείου, ενώ το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα». Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους νοσηλευόμενους και στους συνοδούς τους Χρόνια Πολλά και Καλή Δύναμη, ενώ μοίρασε σε όλους ως ευλογία από ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης σε νεοελληνική απόδοση.

2015_12_23 EspMyrodafni.JPG
2015_12_24LeitAgMarina1.JPG
2015_12_24LeitAgMarina2.JPG
2015_12_25 Leit Mitropoli2.JPG
2015_12_26 Arximadreio.JPG
2015_12_27LeitAgoras.JPG


Ετικέτες