Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βερενίκης κ. Χρυσόστομος στην γενέτειρά του Τιθορέα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στο χωριό του Τιθορέα Φθιώτιδος βρέθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βερενίκης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου προεξήρχε το διήμερο 14-15 Αυγούστου των εορταστικών εκδηλώσεων επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του χωριού.

Την Κυριακή το πρωί στην Τιθορέα βρέθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος ο οποίος συλλειτούργησε με τον Θεοφιλέστατο στον ως άνω Ιερό Ναό.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος ο οποίος αναφερθείς στην Ευαγγελική περικοπή ετόνισε ότι όταν ο κύριος πληροφορήθηκε την ασπλαχνία του δούλου του οργίσθηκε εναντίον του, τον επετίμησε για την κακίστη συμπεριφορά του και τον παρέδωσε στους βασανιστές μέχρις ότου αποδώσει τα χρεωστούμενα. Την ίδια τύχη θα έχουν κι εκείνοι που δεν συγχωρούν τα αμαρτήματα των αδελφών τους. Όχι διότι θα παύσει ο Θεός να είναι μακρόθυμος και πολυέλεος, αλλά διότι οι ίδιοι θα έχουν απομακρυνθεί από την αγάπη του και θα υποστούν τις συνέπειες της διαστάσεώς τους από την πηγή της χαράς και της γαλήνης. Προέτρεψε δε τους πιστούς όπως η Παναγία Θεοτόκος ανοίγει την αγκαλιά της, για να δεχθεί τις πονεμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές, έτσι να ανοίξουμε κι εμείς την καρδιά μας σε όλους τους ανθρώπους. Ας σκορπίσουμε καλωσύνη, ας επιδείξουμε κατανόηση στην σκληροψυχία τους κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Η θεία Λειτουργία αυτή είχε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό καθώς είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι κάτοικοι και οι φορείς του χωριού για να τιμήσουν τον συντοπίτη τους Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βερενίκης κ. Χρυσόστομο, ο οποίος γεννήθηκε και ανδρώθηκε εκεί και υπηρέτησε ως εφημέριος στη συγκεκριμένη ενορία για πολλά χρόνια.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Νικόλαος προσφώνησε τον Θεοφιλέστατο εκφράζοντας την χαρά όλων και του ιδίου προσωπικά για την εκλογή ενός τέκνου της Τιθορέας εις το Αρχιερατικό Αξίωμα καθώς και για τη σημερινό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, το οποίο έγινε προς τιμήν του. Εις ανάμνηση δε αγαθή της ημέρας προσέφερε στον Θεοφιλέστατο μία εικόνα της Παναγίας, αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Τήνου.

Εκ μέρους των ενοριτών ο Εφημέριος της Τιθορέας π. Μιχαήλ Πατσιάδης, καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο αναφέρθηκε στην ιερατική του πορεία στο χωριό και τέλος του προσέφερε ένα ζεύγος δικεροτρίκερα. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε και η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Τιθορέας κ. Βασιλική Σκαρλάτου.

Στο τέλος, ο Θεοφιλέστατος βαθύτατα συγκινημένος εδόξασε τον Θεό διότι αξιώθηκε να Λειτουργήσει ως Αρχιερεύς πλέον στον Ναό όπου βαπτίστηκε, ανδρώθηκε πνευματικά και υπηρέτησε ως εφημέριος για πολλά χρόνια. Ευχαρίστησε επίσης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νικόλαο για την συμπαράσταση και την αγάπη που τον περιέβαλε από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους αλλά και όλους όσοι παρέστησαν στη σεμνή τελετή αγάπης, που ετοίμασαν προς το πρόσωπό του οι συντοπίτες του.

Στη θεία Λειτουργία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, εκπρόσωποι του Δήμου Αμφικλείας – Ελάτειας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμφικλείας Ευάγγελος Αλεξανδρής, ο Υπασπιστής Χρήστος Βάρσος ως εκπρόσωπος της Μονάδος Καυσίμων Αεροπορίας Μοδίου, άλλοι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με την παράθεση δεξιώσεως στην πλατεία του χωριού.

d71_0631.jpg
d71_0643.jpg
d71_0659.jpg
d71_0668.jpg
d71_0711.jpg
d71_0725.jpg
d71_0738.jpg
d71_0753.jpg
d71_0766.jpg
d71_0786.jpg


Ετικέτες