Ο ετήσιος εορτασμός των Αγ. Αναργύρων στην Έδεσσα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και ευλάβεια εορτάστηκε σήμερα Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 η ετήσια πανήγυρις του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγ. Σκέπης Εδέσσης επί τη μνήμη των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

 

Tο απόγευμα της παραμονής (30/6) στις 18.45 πραγματοποιήθηκε η επίσημη Υποδοχή τμήματος του Τιμίου Ξύλου, το οποίο
προσφάτως παραχωρήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και για πρώτη φορά τέθηκε σε προσκύνηση. Αμέσως μετά (19.00) έγινε η τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου παρουσία και του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Αρχιμ. Ιουστίνος Μπαρδάκας, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα και στα αίτια των ασθενειών. Κατά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτανεία με μεγάλη συμμετοχή του ιερού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, των Αρχών και του πιστού λαού.

Κατά την ημέρα της εορτής, Τρίτη 1 Ιουλίου, στις εορταστικές ιερές ακολουθίες (Όρθρο και Θεία Λειτουργία) προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Μπουζαίου (Ρουμανίας) κ. Κυπριανός. Συλλειτούργησαν επίσης, ο οικείος Ποιμενάρχης, κ. Ιωήλ, και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης, ο οποίος ομίλησε για τους εορταζομένους Αγίους αναφερόμενος στον βίο τους και σχολιάζοντας την ανιδιοτελή αγάπη και την συμπάθειά τους ιδιαιτέρως προς τους πτωχούς.

Στον εορτασμό συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, οι επικεφαλής του Στρατού και της Αστυνομίας και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και πολιτειακών Αρχών.

Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι και την Τετάρτη 2 Ιουλίου, ενώ ο Ιερός Καθεδρικός Ναός θα παραμένει ανοικτός όλη την ημέρα για τους προσκυνητές.

IMG_5542.jpg

 

IMG_5547.jpg

 

IMG_5548.jpg
 
IMG_5561.jpg

 

IMG_5567.jpg

 

IMG_5591.jpg

 

IMG_5601.jpg

 

IMG_5611.jpg

 

IMG_5613.jpg

 

IMG_5616.jpg

 

IMG_5622.jpg

 

IMG_5630.jpg

 

IMG_5645.jpg

 

IMG_5651.jpg

 

IMG_5652.jpg

 

IMG_5656.jpg

 



Ετικέτες