Ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Δημητρίου στην Άρλα Αχαΐας(ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Άρλα Αχαίας εχοροστάτησε στον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο εν πληθούση Εκκλησία.

          Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το θέμα: «Κεφάλαιον εορτής, μνήμη Θεού» ( Άγιος Γρηγόριος Θεολόγος) και ανεφέρθη στη σημασία της θρησκευτικής εορτής και πανηγύρεως και στην επιτέλεση της μνήμης των Αγίων της Εκκλησίας μας.

     Υπενθύμισε ότι η εορτή είναι αιτία: α) Δοξολογίας προς τον εν Τριάδι προσκυνούμενον Θεόν ημών.

 β) Τιμής προς τον εορταζόμενον Άγιο και

 γ) Ευκαιρία πνευματικού αναβαπτισμού, μίμησις της ζωής του Αγίου και συμμετοχής στην μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας με κέντρο την Θεία Ευχαριστία.

 Στην ακολουθία του Εσπερινού συμμετείχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας κ. Χρίστος Νικολάου, επικεφαλής Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Δήμαρχο ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την συμπαράστασή του προς τους πληγέντες, από την κακοκαιρία, κατοίκους της Δυτικής Αχαίας και εδήλωσε ότι, η τοπική Εκκλησία είναι και θα είναι στο πλευρό τους για ο, τι χρειαστούν επί του συγκεκριμένου θέματος, με πρώτιστον βεβαίως καθήκον την προσευχή προς τον Θεό. Δεν παρέλειψε δε να επαινέση τον κ .Δήμαρχο για τις ενέργειές του επί του ως είρηται ζητήματος και για το ενδιαφέρον και τις ενέργειές του, ώστε να κηρυχθή ο Δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

 Μετά τον Εσπερινό ο Ιερεύς π. Ανδρέας Τιμπιλής και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προσέφεραν κέρασμα, όπου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήση και πάλι με τον κ. Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του χωριού και τους κατοίκους για ενδιαφέροντα και σοβαρά θέματα τα οποία απασχολούν την περιοχή.

 

 

 

 

 Ετικέτες